Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeenten

Vogel kiekkaaste Nieuwe Statenzijl

Categorie:  

Natuur

Adres:

Reiderwolder Polderdijk

Plaats:

Nieuwe Statenzijl, Oldambt

Google Maps

Een van de parels van Oost-Groningen is de vogelkijkkast De Kiekkaaste in Nieuwe Statenzijl. Hier vind je een verscheidenheid aan broed- en trekvogels, op een unieke locatie: een ongerepte natuurgebied van meer dan duizend hectare kwelder en zevenduizend hectare droogvallend wad. Deze vogelkijkhut is de enige die zich buiten de dijken bevindt.

Waar zoet en zou samenkomen
Bij Nieuwe Statenzijl mondt de rivier de Westerwoldse Aa (zoet water) uit in de Dollard (zout water). Dit zorgt voor de samenkomst van vele diverse wad- en watervogels. Zeehonden worden hier ook van tijd tot tijd gespot.

Laarzen aan
Het is even een stukje wandelen vanaf de - gratis - parkeerplaats, die het laatste stuk over een smalle, tientallen meters lange steiger door het riet voert, maar het resultaat is adembenemend. De rust, de ruimte, en de unieke samenkomst van verschillende vogelsoorten.

Bij laagwater valt een deel van het wad droog. De kiekkaaste is een waar walhalla voor vogelliefhebbers. Vergeet vooral je verrekijker niet voor het uitvergroten van de prachtige vergezichten.

Vogel kiekkaaste Nieuwe Statenzijl Nieuwe Statenzijl
Vogel kiekkaaste Nieuwe Statenzijl Nieuwe Statenzijl

Kies een categorie

--- advertentie ---

Zelf een bijdrage leveren

Op de website Oostgrunn.nl kan iedereen een steentje bijdragen om zo Midden en Oost-Groningen op de kaart te zetten. Zo kan iedereen gemakkelijk een foto toevoegen, een evenement promoten en sportverslagen schrijven. Geef zelf ook eens een goede reden waarom Midden en Oost-Groningen een prachtige regio is. Wij vragen de medewerking van alle inwoners van Midden en Oost-Groningen om ons op deze manier te helpen met de promotie van deze prachtige regio.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

Klooster Reizen Winschoten
ESET Antivirus en internetbeveiliging
Hoogma Webdesign Beerta
Johan Kroon Administratie Scheemda
24/7 Bestellen Beerta
MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde
Komex Musselkanaal
Secusoft Security Software Beerta

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

je kunt er de zon zien opgaan

Zelf toevoegen »