Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeenten

Veendam - De gemeenten in Midden en Oost-Groningen

Gemeente Veendam Midden en Oost-Groningen

Veendam is al jaren een belangrijke centrumgemeente in Oost Groningen, zowel economisch als cultureel. Ook de sport speelt een grote rol in de gemeente. Het stadion aan de Langeleegte is een begrip in het Nationale voetbal.


Het centrum van de stad Veendam heeft een metamorfose ondergaan. Het centraal gelegen Museumplein is een lust voor het oog door een combinatie van historische gevels, gezellige cafeetjes en het nieuwe moderne theater Van Beresteijn. Op het plein zelf komen de inwoners graag samen om een drankje te drinken op één van de terrassen of een bezoekje aan de grote weekmarkt.


In het Veenkoloniaal museum vertellen verschillende tentoonstellingen het verhaal van de regio van Aletta Jacobs en Anthony Winkler Prins. Veendam speelde een belangrijke rol bij de ontginning van het veen en het vervoer van turf. De diepen (kanalen) met daarlangs de diverse heren- en handelshuizen uit deze tijd vormen nog steeds de hoofdstructuur van het stratenplan. Ook voor de scheepvaart was Veendam van belang: er was zelfs een zeevaartschool gevestigd.
De werkgelegenheid kreeg in de zeventiger jaren een nieuwe impuls door de komst van de Rijksdienst RDW naar Veendam.


In de gemeente wonen bijna 28.000 mensen. In de omliggende kernen is het aangenaam wonen op ruime kavels met goede onderwijsvoorzieningen in de buurt. Ook het middelbare onderwijs is goed vertegenwoordigd. Er is ook een Muziek-, dans- en theaterschool voor jongeren en volwassenen. Veendam is goed bereikbaar per auto, boot, bus en per spoor. Sinds kort is er een goede treinverbinding tussen de stad Groningen en Veendam.


Bezienswaardigheden
In de gemeente Veendam is het aangenaam winkelen door het grote en diverse aanbod aan winkels. Een dagje shoppen is gemakkelijk af te wisselen met een dagje cultuursnuiven in de musea of het nieuwe theater Van Beresteijn. In het inpandige filmhuis zijn regelmatig kwaliteitsfilms te zien. Vlakbij Veendam kan er gegolfd worden op de 18-holes golfbaan De Compagnie. Smulpapen kunnen hun hart ophalen in de diverse bijzondere restaurants, verspreid over de gemeente. In het theehuis de Kainstobbe is een high tea een hele belevenis, in de verbouwde boerderij van de eigenaren. Vanaf het nieuwe station van Veendam kun je een ritje maken door de streek met de stoomtrein van de S.T.A.R. Ga je voor een dagje natuur of houd je van watersport, dan is recreatiegebied Borgerswold, aan de rand van Veendam, zeker een aanrader!


--- advertentie ---

Gemeente Veendam Midden en Oost-Groningen
Gemeente Veendam Midden en Oost-Groningen

Laatst toegevoegde foto's Gemeente Veendam

Goede, mooie morgen Wildervank, K.J. de Vriezestraat Wildervank, Veendam
 Wildervank, Veendam
 Wildervank, Veendam
Herfst Veendam, Veendam
Zweefmolen of windmolen? Wildervank, Veendam
Goedemorgen Wildervank K.J. de Vriezestraat, Veendam Wildervank, Veendam
Wakker worden in Wildervank Wildervank, Veendam
Goedemorgen Wildervanksterdallen! Wildervanksterdallen, Veendam
BogBlues in Veendam Veendam, Veendam
Bog Around The World Veendam, Veendam
Bogdike Toeterrit Veendam, Veendam
 Veendam, Veendam
 Veendam, Veendam
Vorst aan de grond Wildervank, Veendam
Wildervank, Scheepsjoager Wildervank, Veendam

Bekijk alle foto's van de Gemeente Veendam (42 totaal)

Zelf een bijdrage leveren

Op de website Oostgrunn.nl kan iedereen een steentje bijdragen om zo Midden en Oost-Groningen op de kaart te zetten. Zo kan iedereen gemakkelijk een foto toevoegen, een evenement promoten en sportverslagen schrijven. Geef zelf ook eens een goede reden waarom Midden en Oost-Groningen een prachtige regio is. Wij vragen de medewerking van alle inwoners van Midden en Oost-Groningen om ons op deze manier te helpen met de promotie van deze prachtige regio.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

ESET Antivirus en internetbeveiliging
Klooster Reizen Winschoten
Johan Kroon Administratie Scheemda
Hoogma Webdesign Beerta
Komex Musselkanaal
MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde
24/7 Bestellen Beerta
Secusoft Security Software Beerta

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

je kunt er de zon zien opgaan

Zelf toevoegen »