Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeenten

Oldambt - De gemeenten in Oost-Groningen

Gemeente Oldambt Oost-Groningen

Gemeente Oldambt herbergt tientallen monumenten, een sterke lokale middenstand en natuurlijk het beroemde Oldambtmeer met de jonge en unieke dorpskern Blauwestad aan de waterkant. Markant in de gemeente is de voormalige strokartonfabriek De Toekomst, die recentelijk werd gerestaureerd door studenten en re-integrerende bouwvakkers. Waar deze fabriek jarenlang het symbool was van de sociaal economische malaise in de regio, symboliseert deze nu juist het nieuwe elan van de fusiegemeente. De kwaliteit van de woningen is omhooggebracht, er wordt geïnvesteerd in voorzieningen zoals een cultuurhuis, en ook de infrastructuur en de onderwijsfaciliteiten zijn verbeterd. De invloed van de landbouw op het unieke kleilandschap wordt gekoesterd door de inwoners en bestudeerd door internationale universiteiten. De gemeente is in 2010 ontstaan door een fusie tussen de voormalige gemeenten Scheemda, Winschoten en Reiderland. Hierdoor heeft deze gemeente nu de meeste inwoners in Oost Groningen, bijna 40.000. De stad Winschoten heeft al jaren een sterke aantrekkingskracht op onze Oosterburen, die graag winkelen in het authentieke stadscentrum.

Bezienswaardigheden
Op de lange lijst van bezienswaardigheden in Oldambt staat voor ieder wat wils, van Rosarium tot stoomgemaal, van Museum Slag bij Heiligerlee tot wijnboerderij.

De gemeente heeft een aantal jachthavens, waarvan die aan het Oldambtmeer het nieuwst zijn. De vaarroutes zijn aantrekkelijk voor de pleziervaart. De jachthavens worden de komende jaren verder uitgebreid. De jaarlijkse evenementen in de gemeente zoals Adrillen, De Nacht van Winschoten, Pura Vida en de RUN worden massaal bezocht. De kernen in de gemeente hebben allemaal wel hun unieke restaurants, met een verrassend aanbod aan gerechten. Het stedelijk vermaak wordt gecompleteerd door een keur aan fiets- en wandelroutes door het karakteristieke landschap. Bent u toe aan volledige ontspanning, dan is het kuuroord in Bad Nieuweschans hiervoor de ideale bestemming.

Aanrader: Winnaar ErOpUit in Eigen Land prijs, categorie 'Mooiste vakantiehuisje van Nederland 2011-2012 is Vakantiehuis PierewaaiLaatst toegevoegde foto's Gemeente Oldambt

Varen blauwe stad Blauwestad, Oldambt
Blauwe avond in blauwe stad. Blauwestad, Oldambt
Ennemaborg Midwolda, Oldambt
Uitkijkpost Nieuw Statenzijl Nieuw Statenzijl, Oldambt
kiekkast, een andere kijk Nieuw Statenzijl, Oldambt
IndoorSoccer 2017 - 2018 Winschoten, Oldambt
bovenlanden Booneschans, Oldambt
Kolossale letters Winschoten, Oldambt
Uitzicht op de sluis vanaf het terras van brasserie Old School Oostwold, Oldambt
Gehaakte deken Scheemda, Oldambt
Ondergaande zon Winschoten, Oldambt
Er op uit Oude Statenzijl, Oldambt
Kiekkast Nieuw Statenzijl, Oldambt
Oneindig mooi Midwolda, Oldambt
Torenstraat 5 Winschoten Winschoten, Oldambt

Bekijk alle foto's van de Gemeente Oldambt (673 totaal)

Zelf een bijdrage leveren

Op de website Oostgrunn.nl kan iedereen een steentje bijdragen om zo Oost-Groningen op de kaart te zetten. Zo kan iedereen gemakkelijk een foto toevoegen, een evementen promoten en sportverslagen schrijven. Geef zelf ook eens een goede reden waarom Oost-Groningen een prachtige regio is. Wij vragen de medewerking van alle inwoners van Oost-Groningen om ons op deze manier te helpen met de promotie van deze prachtige regio.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

Abiant Stadskanaal
Komex Musselkanaal
Hoogma Webdesign Beerta
Johan Kroon Administratie Scheemda
Hotel-Restaurant Victoria BV Winschoten
Oosterlengte Winschoten
Kiëta Koi Veendam
Schildersbedrijf Dreijer VOF Beerta
Bosker Meubelen Siddeburen

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

Hier mist de hectiek van het westen en kom je echt tot rust

Zelf toevoegen »