Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeenten

Oldambt - De gemeenten in Midden en Oost-Groningen

Gemeente Oldambt Midden en Oost-Groningen

Gemeente Oldambt herbergt tientallen monumenten, een sterke lokale middenstand en natuurlijk het beroemde Oldambtmeer met de jonge en unieke dorpskern Blauwestad aan de waterkant. Markant in de gemeente is de voormalige strokartonfabriek De Toekomst, die werd gerestaureerd door studenten en re-integrerende bouwvakkers. Waar deze fabriek jarenlang het symbool was van de sociaal economische malaise in de regio, symboliseert deze nu juist het nieuwe elan van de fusiegemeente. De kwaliteit van de woningen is omhoog gebracht, er wordt geïnvesteerd in voorzieningen zoals een cultuurhuis, en ook de infrastructuur en de onderwijsfaciliteiten zijn verbeterd. De invloed van de landbouw op het unieke kleilandschap wordt gekoesterd door de inwoners en bestudeerd door internationale universiteiten.


De gemeente is in 2010 ontstaan door een fusie tussen de voormalige gemeenten Scheemda, Winschoten en Reiderland. Hierdoor heeft deze gemeente nu de meeste inwoners in Oost Groningen, bijna 40.000. De stad Winschoten heeft al jaren een sterke aantrekkingskracht op onze Oosterburen, die graag winkelen in het authentieke stadscentrum.


Bezienswaardigheden
Op de lange lijst van bezienswaardigheden in Oldambt staat voor ieder wat wils, van Rosarium tot stoomgemaal, van Museum Slag bij Heiligerlee tot wijnboerderij.


De gemeente heeft een aantal jachthavens, en etablissementen aan het water, waarvan die aan het Oldambtmeer het nieuwst zijn. De vaarroutes zijn aantrekkelijk voor de pleziervaart. De jachthavens worden de komende jaren verder uitgebreid. De jaarlijkse evenementen in de gemeente zoals Adrillen, De Nacht van Winschoten, Pura Vida en de RUN worden massaal bezocht. De kernen in de gemeente hebben allemaal wel hun unieke restaurants, met een verrassend aanbod aan gerechten. Het stedelijk vermaak wordt gecompleteerd door een keur aan fiets- en wandelroutes door het karakteristieke landschap. Zo bevindt zich in de gemeente Oldambt de langste fietsbrug van Europa, Pieter Smitbrug genaamd. Via deze brug fiets je in mum van tijd van Winschoten naar het strand bij Blauwestad, over de snelweg en het Oldambtmeer heen. Ben je toe aan volledige ontspanning, dan is kuuroord Thermen Bad Nieuweschans hiervoor de ideale bestemming.


Je vindt hier ook een van de meest bijzondere plaatsnamen van Nederland: Hongerige Wolf, een klein plaatsje dat zelfs een eigen festival kent. Verder naar het noorden staat het Ambonezenbosje met haar bijzondere historie, dat ook zeker een bezoek waard is als je houdt van rust en ruimte. Wil je daarbij graag paarden zien in hun natuurlijke omgeving, dan moet je zeker eens het Midwolderbos aandoen. Hier grazen de wilde Konikpaarden. Dit zijn wilde paarden, dus enige voorzichtigheid is geboden.


In Nieuw-Scheemda, vroeger Scheemderhamrik, staat een prachtige authentieke boerderij genaamd de Leeuwenborg, die volledig is omgetoverd tot speelboerderij en tevens ruimte biedt voor partijen en andere bijeenkomsten. Als de kinderen zijn uitgespeeld kun je via een rit door de Reiderwolderpolder kiezen om van een prachtige zonsondergang te genieten bij de Kiekkaaste in Nieuwestatenzijl. Dat is een vogelkijkkast middenin een prachtig natuurgebied met tevens uitzicht over de slikvelden van de Dollard.


--- advertentie ---

Gemeente Oldambt Midden en Oost-Groningen
Gemeente Oldambt Midden en Oost-Groningen
Gemeente Oldambt Midden en Oost-Groningen
Gemeente Oldambt Midden en Oost-Groningen
Gemeente Oldambt Midden en Oost-Groningen
Gemeente Oldambt Midden en Oost-Groningen
Gemeente Oldambt Midden en Oost-Groningen
Gemeente Oldambt Midden en Oost-Groningen

Laatst toegevoegde foto's Gemeente Oldambt

Sneeuwengelen maken in het Oldambt Winschoten, Oldambt
 Nieuwolda, Oldambt
Pompoenen Winschoten, Oldambt
Ondergaande zon Oldambtmeer vanaf Pieter Smitbrug Blauwestad, Oldambt
Ervaar veldslagen tijdens Middeleeuws Winschoten Fantasy Festival Winschoten, Oldambt
Kom naar het Middeleeuws Fantasy Festival in Winschoten Winschoten, Oldambt
Oldambtster nachtrit 2022 Winschoten, Oldambt
Op bezoek bij Sinterklaas Winschoten, Oldambt
Pieten tijdens Sinterklaasintocht Winschoten, Oldambt
Pieten met pepernotenfabriek Winschoten, Oldambt
Sinterklaasintocht Pieten Winschoten, Oldambt
Bad Nieuweschans Bad Nieuweschans, Oldambt
Lente Westerlee, Oldambt
Gewoon prachtig Winschoten, Oldambt
 't Heem, Oldambt

Bekijk alle foto's van de Gemeente Oldambt (689 totaal)

Zelf een bijdrage leveren

Op de website Oostgrunn.nl kan iedereen een steentje bijdragen om zo Midden en Oost-Groningen op de kaart te zetten. Zo kan iedereen gemakkelijk een foto toevoegen, een evenement promoten en sportverslagen schrijven. Geef zelf ook eens een goede reden waarom Midden en Oost-Groningen een prachtige regio is. Wij vragen de medewerking van alle inwoners van Midden en Oost-Groningen om ons op deze manier te helpen met de promotie van deze prachtige regio.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

Hoogma Webdesign Beerta
Johan Kroon Administratie Scheemda
Klooster Reizen Winschoten
ESET Antivirus en internetbeveiliging
Secusoft Security Software Beerta
MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde
Komex Musselkanaal
24/7 Bestellen Beerta

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

Ook al woon je in Gelderland,je wil iedere dag weten wat er in oost Groningen gebeurd

Zelf toevoegen »