Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeenten

Oldambt - De gemeenten in Midden- en Oost-Groningen

Gemeente Oldambt Midden- en Oost-Groningen

Gemeente Oldambt herbergt tientallen monumenten, een sterke lokale middenstand en natuurlijk het beroemde Oldambtmeer met de jonge en unieke dorpskern Blauwestad aan de waterkant. Markant in de gemeente is de voormalige strokartonfabriek De Toekomst, die werd gerestaureerd door studenten en re-integrerende bouwvakkers. Waar deze fabriek jarenlang het symbool was van de sociaal economische malaise in de regio, symboliseert deze nu juist het nieuwe elan van de fusiegemeente. De kwaliteit van de woningen is omhoog gebracht, er wordt geïnvesteerd in voorzieningen zoals een cultuurhuis, en ook de infrastructuur en de onderwijsfaciliteiten zijn verbeterd. De invloed van de landbouw op het unieke kleilandschap wordt gekoesterd door de inwoners en bestudeerd door internationale universiteiten.


De gemeente is in 2010 ontstaan door een fusie tussen de voormalige gemeenten Scheemda, Winschoten en Reiderland. Hierdoor heeft deze gemeente nu de meeste inwoners in Oost Groningen, bijna 40.000. De stad Winschoten heeft al jaren een sterke aantrekkingskracht op onze Oosterburen, die graag winkelen in het authentieke stadscentrum.


Bezienswaardigheden
Op de lange lijst van bezienswaardigheden in Oldambt staat voor ieder wat wils, van Rosarium tot stoomgemaal, van Museum Slag bij Heiligerlee tot wijnboerderij.


De gemeente heeft een aantal jachthavens, en etablissementen aan het water, waarvan die aan het Oldambtmeer het nieuwst zijn. De vaarroutes zijn aantrekkelijk voor de pleziervaart. De jachthavens worden de komende jaren verder uitgebreid. De jaarlijkse evenementen in de gemeente zoals Adrillen, De Nacht van Winschoten, Pura Vida en de RUN worden massaal bezocht. De kernen in de gemeente hebben allemaal wel hun unieke restaurants, met een verrassend aanbod aan gerechten. Het stedelijk vermaak wordt gecompleteerd door een keur aan fiets- en wandelroutes door het karakteristieke landschap. Bent u toe aan volledige ontspanning, dan is kuuroord Thermen Bad Nieuweschans hiervoor de ideale bestemming.


U vindt hier ook een van de meest bijzondere plaatsnamen van Nederland: Hongerige Wolf, een klein plaatsje dat zelfs even een eigen festival kende. Verder naar het noorden staat het Ambonezenbosje met haar bijzondere historie, dat ook zeker een bezoek waard is als je houdt van rust en ruimte. Wil je daarbij graag paarden zien in hun natuurlijke omgeving, dan moet je zeker eens het Midwolder bos aandoen. Hier grazen de wilde Konikpaarden. Wilde, dus enige voorzichtigheid is geboden.


In Nieuw-Scheemda, vroeger Scheemderhamrik, staat een prachtige authentieke boerderij genaamd de Leeuwenborg, die volledig is omgetoverd tot speelboerderij en tevens ruimte biedt voor partijen en andere bijeenkomsten. Als de kinderen zijn uitgespeeld kun je via een rit door de Reiderwolderpolder kiezen om van een prachtige zonsondergang te genieten bij de Kiekkaaste in Nieuwestatenzijl. Dat is een vogelkijkkast middenin een prachtig natuurgebied met tevens uitzicht over de slikvelden van de Dollard.


--- advertentie ---

Gemeente Oldambt Midden- en Oost-Groningen
Gemeente Oldambt Midden- en Oost-Groningen
Gemeente Oldambt Midden- en Oost-Groningen
Gemeente Oldambt Midden- en Oost-Groningen
Gemeente Oldambt Midden- en Oost-Groningen
Gemeente Oldambt Midden- en Oost-Groningen
Gemeente Oldambt Midden- en Oost-Groningen
Gemeente Oldambt Midden- en Oost-Groningen

Laatst toegevoegde foto's Gemeente Oldambt

Oldambtster nachtrit 2022 Winschoten, Oldambt
Op bezoek bij Sinterklaas Winschoten, Oldambt
Pieten tijdens Sinterklaasintocht Winschoten, Oldambt
Pieten met pepernotenfabriek Winschoten, Oldambt
Sinterklaasintocht Pieten Winschoten, Oldambt
Bad Nieuweschans Bad Nieuweschans, Oldambt
Lente Westerlee, Oldambt
Gewoon prachtig Winschoten, Oldambt
 't Heem, Oldambt
de Kikkerberg Oostwold, Oldambt
 Finsterwolde, Oldambt
er gaat niets boven Groningen Finsterwolde, Oldambt
Varen blauwe stad Blauwestad, Oldambt
Blauwe avond in blauwe stad. Blauwestad, Oldambt
Ennemaborg Midwolda, Oldambt

Bekijk alle foto's van de Gemeente Oldambt (683 totaal)

Zelf een bijdrage leveren

Op de website Oostgrunn.nl kan iedereen een steentje bijdragen om zo Midden- en Oost-Groningen op de kaart te zetten. Zo kan iedereen gemakkelijk een foto toevoegen, een evenement promoten en sportverslagen schrijven. Geef zelf ook eens een goede reden waarom Midden- en Oost-Groningen een prachtige regio is. Wij vragen de medewerking van alle inwoners van Midden- en Oost-Groningen om ons op deze manier te helpen met de promotie van deze prachtige regio.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

24/7 Bestellen Beerta
Stalucon Bouw B.V. Stadskanaal
P€ngels Outdoor & Vrije Tijd Stadskanaal
ESET Antivirus en internetbeveiliging
Schildersbedrijf Dreijer VOF Beerta
Bosker Meubelen Siddeburen
Hoogma Webdesign Beerta
Johan Kroon Administratie Scheemda
Nauticfan Beerta
Komex Musselkanaal

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

hier heb ik elke dag een vakantiegevoel

Zelf toevoegen »