Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeenten

Like De Toekomst Groningen op Facebook

De Toekomst Groningen

Scheemdermeersterweg 37
9679 TP Scheemda
Gemeente Oldambt
Mobiel: 06-21506006
E-mail: Toon e-mailadres

Ga naar de website: www.detoekomstgroningen.nl

Erfgoedpark De Toekomst in Scheemda is dé unieke locatie in Noord-Nederland om evenementen, beurzen, bijeenkomsten, congressen, partijen, etc. te organiseren. Deze oude, volledig gerenoveerde strokartonfabriek met haar prachtige industriële uitstraling ligt bij het Groningse Scheemda. Het complex, en dan met name de hoge schoorsteen, is zichtbaar vanaf de A7.

Oostgrunn.nl is geen uitbater van De Toekomst. Bezoek voor het plannen van een evenement of het huren van deze locatie de website of Facebookpagina of bel 06-21506006.

De Toekomst Scheemda, Groningen
Het fabriekscomplex werd opgericht door de Stichting Coöperatieve Strokartonfabriek en bestond eigenlijk uit twee afzonderlijke fabrieken: De Toekomst I, gebouwd in 1900 en De Toekomst II, gebouwd in 1908, beide van de hand van architect Pieter Geert Cremer uit Nieuwolda.

De productie van strokarton werd in 1968 gestaakt, waarna het vroeg-industriële complex, ondertussen benoemd tot rijksmonument, in handen kwam van handelaar Hennie Schoenmaker. Deze gebruikte de ruimte om machines op te knappen en te verhandelen onder de naam Handy. Schoenmaker investeerde geen cent in de gebouwen, waardoor de fabrieken in snel tempo achteruit gingen, hetgeen velen een doorn in het oog was, waaronder de gemeente Scheemda. In 2005 werd De Toekomst I geheel gesloopt.

De firma Simon Benus uit Stadskanaal is in 2009 begonnen met de restauratie van het pand, deels gefinancierd door het Kanjerfonds.

Het prachtig pand is tegenwoordig te huur als locatie voor (zeer grote en ook kleine) evenementen, feesten, markten, partijen, fotoshoots, filmopnamen, concerten, theater, congressen, zakendiners, borrels, optredens, bijeenkomsten, etc. Er is de beschikking over meerdere grote zalen plus een groot terrein bij de fabriek, welke in overleg kunnen worden gehuurd. O.a. de festivals Grasnapolsky en In Retraite vonden hier meerdere keren plaats.

De Toekomst Groningen Scheemda
De Toekomst Groningen Scheemda

2x beoordeeld

Eén ster Twee sterren Drie sterren Vier sterren Vijf sterren

Geef een beoordeling door op de sterren te klikken of schrijf een recensie hier

Mijn website:

Mijn website:

Beoordeling:
Koptekst:
Beschrijf jouw ervaringen:
Jouw naam:
Jouw e-mail:
Woonplaats:

Zelf een bijdrage leveren

Op de website Oostgrunn.nl kan iedereen een steentje bijdragen om zo Midden en Oost-Groningen op de kaart te zetten. Zo kan iedereen gemakkelijk een foto toevoegen, een evenement promoten en sportverslagen schrijven. Geef zelf ook eens een goede reden waarom Midden en Oost-Groningen een prachtige regio is. Wij vragen de medewerking van alle inwoners van Midden en Oost-Groningen om ons op deze manier te helpen met de promotie van deze prachtige regio.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

Hoogma Webdesign Beerta
Klooster Reizen Winschoten
ESET Antivirus en internetbeveiliging
Johan Kroon Administratie Scheemda
MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde
24/7 Bestellen Beerta
Komex Musselkanaal
Secusoft Security Software Beerta

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

je krijgt hier meer waar voor je geld, alles is nét even wat goedkoper

Zelf toevoegen »