Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeenten

Midden-Groningen - De gemeenten in Midden en Oost-Groningen

Gemeente Midden-Groningen Midden en Oost-Groningen

De gemeente Midden-Groningen is ontstaan in 2018 door het samengaan van de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. De fusie werd in gang gezet in het kader van gemeentelijke herindeling in de provincie Groningen. De naam van de gemeente is gekozen en won uiteindelijk met 48% van de stemmen van 'Hogewolden' en 'Woldmeren'.


Het is een prachtige, diverse gemeente, voorzien van natuurschoon en met een hoop bezoekenswaardige toeristische trekpleisters. Het inwonertal ligt rond de 60.000 personen en de gemeente is hiermee de derde grootste van de provincie, na Groningen Stad en Westerkwartier. De grootste stad is Hoogezand.


Bezienswaardigheden
Winkelen in moderne setting bij o.a. de bekendere ketens doe je in winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand, maar deze gemeente heeft ook tal van kleine(re) winkels en zelfs de verkoop van fruit, honing, bonbons en andere lekkernijen vind je hier nog aan de weg. Met een potje voor de betaling dat ernaast staat.

In de gemeente Midden-Groningen vind je ook de Heemtuin, gelegen in Muntendam, waar je gratis en voor niets een korte wandeling kunt maken door een prachtig natuurgebied. Er is genoeg te beleven en te spelen voor kinderen, die via het Mammoetpad over het water kunnen klauteren. Ook voor een heerlijke op thee of koffie met wat lekkers kun je hier terecht.


Ben je waterliefhebber? Dan kun je je hart ophalen aan het Schildmeer nabij Schildwolde en Overschild, of op het Zuidlaardermeer, waar het fantastisch zeilen is. Overnachten in de gemeente Midden-Groningen kan op diverse campings, in hotels of bij verscheidene B&B's. De meeste plaatsen zijn uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer, zoals de trein en de bus.


In deze gemeente gebeurt er teveel om op te noemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de oudejaarstraditie Kloksmeer die in Siddeburen nog elk jaar in ere wordt gehouden? Of een bezoek aan de prachtige Natuurspeelsplaats Lutjeborg in Harkstede voor de kleinsten? Ben je een liefhebber van vlooienmarkten, bezoek dan zeker eens vlomarkt De Toekomst in Kiel-Windeweer. Hier vind je alles wat je van een goede rommelmarkt verwacht: leuke spulletjes in een gezellige setting, leuke muziek en natuurlijk lekker eten!


--- advertentie ---

Laatst toegevoegde foto's Gemeente Midden-Groningen

Steendam ah Schilmeer Steendam, Midden-Groningen
Zuidbroek _ Meeden. Zuidbroek, Midden-Groningen
Rustenbroek - Zuidbroek Zuidbroek, Midden-Groningen
Muntendam - Kerkstraat 2017 Muntendam, Midden-Groningen
cbd mediweed Zuidbroek, Midden-Groningen
Er op uit Muntendam, Midden-Groningen
Heemtuin Muntendam Muntendam, Midden-Groningen
Tulpstoelen Meeden, Midden-Groningen
Visvijver H.C. De Munte Meeden, Midden-Groningen
Visvijver H.C. De Munte Meeden, Midden-Groningen
Monument tegen oorlog en geweld Meeden, Midden-Groningen
Monument tegen oorlog en geweld Meeden, Midden-Groningen
Monument tegen oorlog en geweld Meeden, Midden-Groningen
Bakstenen zaalkerk Meeden, Midden-Groningen
Bakstenen zaalkerk Meeden, Midden-Groningen

Bekijk alle foto's van de Gemeente Midden-Groningen (35 totaal)

Zelf een bijdrage leveren

Op de website Oostgrunn.nl kan iedereen een steentje bijdragen om zo Midden en Oost-Groningen op de kaart te zetten. Zo kan iedereen gemakkelijk een foto toevoegen, een evenement promoten en sportverslagen schrijven. Geef zelf ook eens een goede reden waarom Midden en Oost-Groningen een prachtige regio is. Wij vragen de medewerking van alle inwoners van Midden en Oost-Groningen om ons op deze manier te helpen met de promotie van deze prachtige regio.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

Hoogma Webdesign Beerta
ESET Antivirus en internetbeveiliging
Johan Kroon Administratie Scheemda
Klooster Reizen Winschoten
Secusoft Security Software Beerta
24/7 Bestellen Beerta
MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde
Komex Musselkanaal

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

je kunt verder kijken dan je neus lang is

Zelf toevoegen »