Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeenten

Museum Slag bij Heiligerlee

Categorie:  

Musea

Adres:

Provincialeweg 55

Plaats:

Heiligerlee, Oldambt

Google Maps

Ga naar de website: www.museaheiligerlee.nl

De Slag bij Heiligerlee is een gedenkwaardig moment, het was het begin van de tachtigjarige oorlog. In het museum zie je een korte film, waarin het verhaal wordt verteld van deze slag.

Wandvullende presentatie
In het museum Slag bij Heiligerlee vind je ook een wandvullende presentatie, waarbij jij als bezoeker wordt uitgedaagd de fabels van de feiten te onderscheiden, en de betekenis van De Slag te ontdekken.

Hoe voelde het om mee te vechten in een slag?
Het museum bezit een uitgebreide collectie harnassen, wapens, musketten en boeken uit de zestiende eeuw. Je mag deze aanraken en voelen hoe (zwaar) het was om uitgerust te worden voor een strijd! Bodemvondsten en een collectie oude boeken belichten de Slag vanuit een nieuw perspectief.

Hapje en drankje
Onder het genot van een hapje en een drankje kun je napraten aan een van de lange houten tafels, volledig in zestiende-eeuwse stijl. De brasserie is op afspraak geopend.

Beleefroute
De Slag bij Heiligerlee is ook buiten te beleven. Er zijn twee leuke, avontuurlijke en met bijzondere routepalen gemarkeerde wandelroutes aangelegd. Ze lopen door de mooie natuurgebieden De Hoogte (Heiligerlee) en De Garst (Westerlee), waar de strijd in 1568 plaatsvond. Tijdens de route ontdekken wandelaars het landschap, vinden ze sporen van het verleden en stuiten ze op bijzondere ‘beleefplekken’.

De beleefroute kan gelopen worden met een routeboekje dat voor € 2,50 te verkrijgen is bij het museum. De route kan ook gelopen worden met de smartphone. Download hiervoor de gratis app uit de Apple Appstore of de Google Playstore.

Kies een categorie

--- advertentie ---

Zelf een bijdrage leveren

Op de website Oostgrunn.nl kan iedereen een steentje bijdragen om zo Midden en Oost-Groningen op de kaart te zetten. Zo kan iedereen gemakkelijk een foto toevoegen, een evenement promoten en sportverslagen schrijven. Geef zelf ook eens een goede reden waarom Midden en Oost-Groningen een prachtige regio is. Wij vragen de medewerking van alle inwoners van Midden en Oost-Groningen om ons op deze manier te helpen met de promotie van deze prachtige regio.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

Johan Kroon Administratie Scheemda
Hoogma Webdesign Beerta
ESET Antivirus en internetbeveiliging
Klooster Reizen Winschoten
24/7 Bestellen Beerta
Secusoft Security Software Beerta
MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde
Komex Musselkanaal

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

In het prachtige stroomdalgebied van Westerwolde ligt Landgoed Terwupping een vergeten stuk natuurpracht

Zelf toevoegen »