Oost-Groningen Facebook
Menu

Municipalities

Museum Slag bij Heiligerlee

Category:  

Museums

Address:

Provincialeweg 55

Location:

Heiligerlee, Oldambt

Google Maps

Ga naar de website: www.museaheiligerlee.nl

De Slag bij Heiligerlee is een gedenkwaardig moment, het was het begin van de tachtigjarige oorlog. In het museum zie je een korte film, waarin het verhaal wordt verteld van deze slag.

Wandvullende presentatie
In het museum Slag bij Heiligerlee vind je ook een wandvullende presentatie, waarbij jij als bezoeker wordt uitgedaagd de fabels van de feiten te onderscheiden, en de betekenis van De Slag te ontdekken.

Hoe voelde het om mee te vechten in een slag?
Het museum bezit een uitgebreide collectie harnassen, wapens, musketten en boeken uit de zestiende eeuw. Je mag deze aanraken en voelen hoe (zwaar) het was om uitgerust te worden voor een strijd! Bodemvondsten en een collectie oude boeken belichten de Slag vanuit een nieuw perspectief.

Hapje en drankje
Onder het genot van een hapje en een drankje kun je napraten aan een van de lange houten tafels, volledig in zestiende-eeuwse stijl. De brasserie is op afspraak geopend.

Beleefroute
De Slag bij Heiligerlee is ook buiten te beleven. Er zijn twee leuke, avontuurlijke en met bijzondere routepalen gemarkeerde wandelroutes aangelegd. Ze lopen door de mooie natuurgebieden De Hoogte (Heiligerlee) en De Garst (Westerlee), waar de strijd in 1568 plaatsvond. Tijdens de route ontdekken wandelaars het landschap, vinden ze sporen van het verleden en stuiten ze op bijzondere ‘beleefplekken’.

De beleefroute kan gelopen worden met een routeboekje dat voor € 2,50 te verkrijgen is bij het museum. De route kan ook gelopen worden met de smartphone. Download hiervoor de gratis app uit de Apple Appstore of de Google Playstore.

Choose a category

--- advertentie ---

Make a contribution

On the website Oostgrunn.nl anyone can contribute to improve the image of East Groningen and to let everybody know the beauties of the area. Visitors can respond to all subjects, give a review and share experiences. Also, everyone can vote on our poll, add photos, promote events, sports clubs and write sport competition results. Give a good reason yourself why East Groningen is a beautiful region. We ask the cooperation of all residents and visitors of East Groningen to help us with the promotion of this beautiful region.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

24/7 Bestellen Beerta
ESET Antivirus en internetbeveiliging
Stalucon Bouw B.V. Stadskanaal
P€ngels Outdoor & Vrije Tijd Stadskanaal
Hoogma Webdesign Beerta
Johan Kroon Administratie Scheemda
Komex Musselkanaal
Nauticfan Beerta

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

er wonen zoveel 'goeiige' mensen

Zelf toevoegen »