Oost-Groningen Facebook
Menu

Municipalities

Veendam - The municipalities in East Groningen, The Netherlands

Municipality Veendam East Groningen

Veendam is al jaren een belangrijke centrumgemeente in Oost Groningen, zowel economisch als cultureel. Ook de sport speelt een grote rol in de gemeente. Het stadion aan de Langeleegte is een begrip in het Nationale voetbal.


Het centrum van de stad Veendam heeft een metamorfose ondergaan. Het centraal gelegen Museumplein is een lust voor het oog door een combinatie van historische gevels, gezellige cafeetjes en het nieuwe moderne theater Van Beresteijn. Op het plein zelf komen de inwoners graag samen om een drankje te drinken op één van de terrassen of een bezoekje aan de grote weekmarkt.


In het Veenkoloniaal museum vertellen verschillende tentoonstellingen het verhaal van de regio van Aletta Jacobs en Anthony Winkler Prins. Veendam speelde een belangrijke rol bij de ontginning van het veen en het vervoer van turf. De diepen (kanalen) met daarlangs de diverse heren- en handelshuizen uit deze tijd vormen nog steeds de hoofdstructuur van het stratenplan. Ook voor de scheepvaart was Veendam van belang: er was zelfs een zeevaartschool gevestigd.
De werkgelegenheid kreeg in de zeventiger jaren een nieuwe impuls door de komst van de Rijksdienst RDW naar Veendam.


In de gemeente wonen bijna 28.000 mensen. In de omliggende kernen is het aangenaam wonen op ruime kavels met goede onderwijsvoorzieningen in de buurt. Ook het middelbare onderwijs is goed vertegenwoordigd. Er is ook een Muziek-dans en theaterschool voor jongeren en volwassenen. Veendam is goed bereikbaar per auto, boot, bus en per spoor. Sinds kort is er een goede treinverbinding tussen de stad Groningen en Veendam.


Bezienswaardigheden

In de gemeente Veendam is het aangenaam winkelen door het grote en diverse aanbod aan winkels. Een dagje shopje is gemakkelijk af te wisselen met een dagje cultuursnuiven in de musea of het nieuwe theater Van Beresteijn. In het inpandige filmhuis zijn regelmatig kwaliteitsfilms te zien. Vlakbij Veendam kan er gegolfd worden op de 18-holes golfbaan De Compagnie. Smulpapen kunnen hun hart ophalen in de diverse bijzondere restaurants, verspreid over de gemeente. In het theehuis de Kainstobbe is een high tea een hele belevenis, in de verbouwde boerderij van de eigenaren. Vanaf het nieuwe station van Veendam kunt u een ritje maken door de streek met de stoomtrein van de S.T.A.R.Last added photos Municipality Veendam

BogBlues in Veendam Veendam, Veendam
Bog Around The World Veendam, Veendam
Bogdike Toeterrit Veendam, Veendam
 Veendam, Veendam
 Veendam, Veendam
Vorst aan de grond Wildervank, Veendam
Wildervank, Scheepsjoager Wildervank, Veendam
podium Veendam, Veendam
podium Veendam, Veendam
race foto Veendam, Veendam
Gemeentehuis Veendam, Veendam
Veenkoloniaal Museum Veendam, Veendam
Overdekt Winkelcentrum Promenade Veendam, Veendam
Winkelcentrum Veendam, Veendam
Veendam Veendam, Veendam

See all photos of the municipality Municipality Veendam (34 totaal)

Make a contribution

On the website Oostgrunn.nl anyone can contribute to improve the image of East Groningen and to let everybody know the beauties of the area. Visitors can respond to all subjects, give a review and share experiences. Also, everyone can vote on our poll, add photos, promote events, sports clubs and write sport competition results. Give a good reason yourself why East Groningen is a beautiful region. We ask the cooperation of all residents and visitors of East Groningen to help us with the promotion of this beautiful region.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

24/7 Bestellen Beerta
Johan Kroon Administratie Scheemda
Secusoft Security Software Beerta
Komex Musselkanaal
Schildersbedrijf Dreijer VOF Beerta
Nauticfan Beerta
Bosker Meubelen Siddeburen
Virena Autogroep Winschoten

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

omdat het hier prachtig is om te wonen. Vrijheid..blijheid!

Zelf toevoegen »