Oost-Groningen Facebook
Menu

Municipalities

Pekela - The municipalities in East Groningen, The Netherlands

Municipality Pekela East Groningen

Pekela is al duizenden jaren een plek waar mensen zich willen vestigen. Avontuurlijke kolonisten zagen in het veen volop mogelijkheden om in hun bestaan te voorzien. Tegenwoordig kiezen mensen voor Pekela vanwege het aangename woonklimaat, het karakteristieke landschap en het goede voorzieningenniveau. Ondernemers kiezen voor een combinatie van wonen en werken op ruime en betaalbare kavels.
Het vervoer van turf over water heeft de dorpen en de wegen vormgegeven. Het stratenregister van Pekela leest dan ook als een geschiedenisboek. Doordat de functies in de namen liggen besloten, schetsen ze een levendig decor van Pekela als centrum van de handel in de veenkoloniën.


Net als in omringende gemeenten verdween in de 2e helft van de vorige eeuw de industrie en moesten de inwoners nieuwe bronnen van bestaan zien te vinden. Dit ging niet zonder slag of stoot. Door de traditionele vaarroutes van de turfschepen in ere te herstellen kreeg de gemeente nieuw elan. De karakteristieke ophaalbruggetjes van het Pekelder diep zijn een lust voor het oog voor zowel de walbewoners als de pleziervaarders. Deze kunnen dankzij het centrale bedieningssysteem genieten van de goede vaarverbindingen naar bijvoorbeeld het Zuidlaardermeer of Duitsland. De grachten van Pekela vormen voor de 12.500 inwoners tegenwoordig dus ook weer de belangrijkste levensader.


Bezienswaardigheden

Een vaartocht over de wateren van Pekela mag niet ontbreken bij een bezoek aan de gemeente. U vaart langs monumenten, statige boerderijen en woonhuizen in de stijl van de Amsterdamse School. Tijdens de tocht zijn er volop doorkijkjes op het Veenkoloniale landschap. Ook zijn er diverse molens te bezichtigen.Last added photos Municipality Pekela

Talenten show in Oude Pekela Oude Pekela, Pekela
Talenten show in Oude Pekela Oude Pekela, Pekela
Seminar 23 nov 2013 Nieuwe Pekela, Pekela
hapkido-willie Nieuwe Pekela, Pekela
Oude Pekela Oude Pekela, Pekela
Boven Pekela Boven Pekela, Pekela
John Smitbrug Boven Pekela, Pekela
Boven Pekela Boven Pekela, Pekela
Sneeuw Oude Pekela, Pekela
Sneeuw Oude Pekela, Pekela
Sneeuw Oude Pekela, Pekela
Sneeuw Oude Pekela, Pekela
Pekelderdiep Nieuwe Pekela, Pekela
Brug Ommelanderweg Nieuwe Pekela, Pekela
Heeresmeer Nieuwe Pekela, Pekela

See all photos of the municipality Municipality Pekela (30 totaal)

Make a contribution

On the website Oostgrunn.nl anyone can contribute to improve the image of East Groningen and to let everybody know the beauties of the area. Visitors can respond to all subjects, give a review and share experiences. Also, everyone can vote on our poll, add photos, promote events, sports clubs and write sport competition results. Give a good reason yourself why East Groningen is a beautiful region. We ask the cooperation of all residents and visitors of East Groningen to help us with the promotion of this beautiful region.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

24/7 Bestellen Beerta
Johan Kroon Administratie Scheemda
Bosker Meubelen Siddeburen
Nauticfan Beerta
Komex Musselkanaal
Virena Autogroep Winschoten
Secusoft Security Software Beerta
Schildersbedrijf Dreijer VOF Beerta

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

Je hebt in heel Nederland meer groen en ruimte per inwoner dan waar dan ook. Een typisch Nederlands fenomeen is dat het altijd vol en druk is . Het is immers het meest dichtbevolkte land van de wereld.. Westerwolde is wat dat betreft heel ontypisch Nederl

Zelf toevoegen »