Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeinde

Vogel kiekkaaste Nieuwe Statenzijl

Kategorie:  

Natur

Adresse:

Reiderwolder Polderdijk

Ort:

Nieuwe Statenzijl, Oldambt

Google Maps

Een van de parels van Oost-Groningen is de vogelkijkkast De Kiekkaaste in Nieuwe Statenzijl. Hier vind je een verscheidenheid aan broed- en trekvogels, op een unieke locatie: een ongerepte natuurgebied van meer dan duizend hectare kwelder en zevenduizend hectare droogvallend wad. Deze vogelkijkhut is de enige die zich buiten de dijken bevindt.

Waar zoet en zou samenkomen
Bij Nieuwe Statenzijl mondt de rivier de Westerwoldse Aa (zoet water) uit in de Dollard (zout water). Dit zorgt voor de samenkomst van vele diverse wad- en watervogels. Zeehonden worden hier ook van tijd tot tijd gespot.

Laarzen aan
Het is even een stukje wandelen vanaf de - gratis - parkeerplaats, die het laatste stuk over een smalle, tientallen meters lange steiger door het riet voert, maar het resultaat is adembenemend. De rust, de ruimte, en de unieke samenkomst van verschillende vogelsoorten.

Bij laagwater valt een deel van het wad droog. De kiekkaaste is een waar walhalla voor vogelliefhebbers. Vergeet vooral je verrekijker niet voor het uitvergroten van de prachtige vergezichten.

Vogel kiekkaaste Nieuwe Statenzijl Nieuwe Statenzijl
Vogel kiekkaaste Nieuwe Statenzijl Nieuwe Statenzijl

Wählen Sie eine Kategorie

--- advertentie ---

Selbst beitragen

Jeder kan etwas beitragen an www.oostgrunn.nl und damit Ost Groningen mehr Bekentheid geben. Besucher können regieren , Beurteiligungen schreiben und Erfahrungen teilen. Auch kan jeder auf unsere Umfrage reagieren, Bilder teilen, Ereignisse mitteilen und Sport-berichte schreiben. Machen Sie uns deutlich warum Ost Groningen so eine wunderbare Region ist. Wir fragen die Mitarbeit von allen Einwohnern von Ost Groningen um auf dieser Weise Werbung zu machen für diese wunderschöne Region!

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

ESET Antivirus en internetbeveiliging
Hoogma Webdesign Beerta
Johan Kroon Administratie Scheemda
Klooster Reizen Winschoten
MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde
Komex Musselkanaal
24/7 Bestellen Beerta
Secusoft Security Software Beerta

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

WESTERWOLDE OASE VAN RUST! GENIET VAN RUST, RUIMTE EN NATUURSCHOON. geschreven door Heerke Beukema. Dit kan in het zuiden van de Provincie Groningen. Daar ligt de gemeente Westerwolde. Westerwolde heeft veel te bieden als het gaat om rust, ontspanning en

Zelf toevoegen »