Oost-Groningen Facebook
Menu

Municipalities

Vogel kiekkaaste Nieuwe Statenzijl

Category:  

Nature

Address:

Reiderwolder Polderdijk

Location:

Nieuwe Statenzijl, Oldambt

Google Maps

Een van de parels van Oost-Groningen is de vogelkijkkast De Kiekkaaste in Nieuwe Statenzijl. Hier vind je een verscheidenheid aan broed- en trekvogels, op een unieke locatie: een ongerepte natuurgebied van meer dan duizend hectare kwelder en zevenduizend hectare droogvallend wad. Deze vogelkijkhut is de enige die zich buiten de dijken bevindt.

Waar zoet en zou samenkomen
Bij Nieuwe Statenzijl mondt de rivier de Westerwoldse Aa (zoet water) uit in de Dollard (zout water). Dit zorgt voor de samenkomst van vele diverse wad- en watervogels. Zeehonden worden hier ook van tijd tot tijd gespot.

Laarzen aan
Het is even een stukje wandelen vanaf de - gratis - parkeerplaats, die het laatste stuk over een smalle, tientallen meters lange steiger door het riet voert, maar het resultaat is adembenemend. De rust, de ruimte, en de unieke samenkomst van verschillende vogelsoorten.

Bij laagwater valt een deel van het wad droog. De kiekkaaste is een waar walhalla voor vogelliefhebbers. Vergeet vooral je verrekijker niet voor het uitvergroten van de prachtige vergezichten.

Vogel kiekkaaste Nieuwe Statenzijl Nieuwe Statenzijl
Vogel kiekkaaste Nieuwe Statenzijl Nieuwe Statenzijl

Choose a category

--- advertentie ---

Make a contribution

On the website Oostgrunn.nl anyone can contribute to improve the image of East Groningen and to let everybody know the beauties of the area. Visitors can respond to all subjects, give a review and share experiences. Also, everyone can vote on our poll, add photos, promote events, sports clubs and write sport competition results. Give a good reason yourself why East Groningen is a beautiful region. We ask the cooperation of all residents and visitors of East Groningen to help us with the promotion of this beautiful region.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

Hoogma Webdesign Beerta
Johan Kroon Administratie Scheemda
Klooster Reizen Winschoten
ESET Antivirus en internetbeveiliging
Secusoft Security Software Beerta
MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde
24/7 Bestellen Beerta
Komex Musselkanaal

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

In het prachtige stroomdalgebied van Westerwolde ligt Landgoed Terwupping een vergeten stuk natuurpracht

Zelf toevoegen »