Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeenten

Koetshuis Ennemaborg

Categorie:  

Natuur

Adres:

Hoofdweg 96

Plaats:

Midwolda, Oldambt

Ga naar de website: www.groningerlandschap.nl

De Ennemaborg in Midwolda heeft een rijke geschiedenis, die je dankzij een grondige renovatie enkele jaren geleden weer prachtig naar voren komt. Natuurliefhebbers halen hier hun hart op tijdens een een wandeling door het prachtige natuurgebied het Midwolmer Bos, dat grenst aan de tuinen van het koetshuis.

Geschiedenis van de borg
De Ennemaborg stamt uit de 14e eeuw en is later - rond de 18e eeuw - ingrijpend verbouwd. Sinds vorig jaar heeft het Groninger Landschap, dat de borg in beheer heeft, het koetshuis omgebouwd tot bezoekerscentrum. Hier kunnen mensen informatie krijgen over het landschap, de dieren en planten die er leven, en over de borg zelf. Ook worden hier met regelmaat leuke activiteiten georganiseerd voor scholen en voor particulieren.

Wandelen in Midwolda
Je kunt hier heerlijk wandelen, en genieten van wat vroeger de voorkant was van de borg: een vijver, een bos en een drie kilometer lange oprijlaan. In de herfst en vroege winter vind je hier tal van paddenstoelen, en er wordt jaarlijks een paddenstoelenfestival georganiseerd om ook de kinderen te betrekken bij de natuur.

In het bos leven ook de Konikpaarden, prachtige dieren die hier in het wild verblijven en zo de natuur onderhouden. Verder zie je hier onder andere dassen, en tal van vogels en roofvogels. Voor de kleinsten is er een leuke kinderboerderij.

Leuk om te doen voor de kinderen
Het uitpluizen van uilenballen, mee op slootjesexcursie, of het bijwonen van een nachtvlindernacht zijn slechts enkele voorbeelden van activiteiten die het Groninger Landschap hier organiseert.

Kunst in de Ennemaborg
Kunstenares Maya Wildevuur exposeert in Ennemaborg haar kunstwerken, en je kunt hier na een fijne wandeling in het prachtige Midwolder bos ook terecht voor een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. Echt een bezoek waard!

Koetshuis Ennemaborg Midwolda
Koetshuis Ennemaborg Midwolda
Koetshuis Ennemaborg Midwolda
Koetshuis Ennemaborg Midwolda
Koetshuis Ennemaborg Midwolda
Koetshuis Ennemaborg Midwolda

Kies een categorie

--- advertentie ---

Zelf een bijdrage leveren

Op de website Oostgrunn.nl kan iedereen een steentje bijdragen om zo Midden- en Oost-Groningen op de kaart te zetten. Zo kan iedereen gemakkelijk een foto toevoegen, een evenement promoten en sportverslagen schrijven. Geef zelf ook eens een goede reden waarom Midden- en Oost-Groningen een prachtige regio is. Wij vragen de medewerking van alle inwoners van Midden- en Oost-Groningen om ons op deze manier te helpen met de promotie van deze prachtige regio.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

24/7 Bestellen Beerta
ESET Antivirus en internetbeveiliging
P€ngels Outdoor & Vrije Tijd Stadskanaal
Stalucon Bouw B.V. Stadskanaal
Johan Kroon Administratie Scheemda
Hoogma Webdesign Beerta
Komex Musselkanaal
Nauticfan Beerta

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

De poffert smaakt nergens heerlijker

Zelf toevoegen »