Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeenten

Koetshuis Ennemaborg

Categorie:  

Natuur

Adres:

Hoofdweg 96

Plaats:

Midwolda, Oldambt

Google Maps

Ga naar de website: www.groningerlandschap.nl

De Ennemaborg in Midwolda heeft een rijke geschiedenis, die je dankzij een grondige renovatie enkele jaren geleden weer prachtig naar voren komt. Natuurliefhebbers halen hier hun hart op tijdens een een wandeling door het prachtige natuurgebied het Midwolmer Bos, dat grenst aan de tuinen van het koetshuis.

Geschiedenis van de borg
De Ennemaborg stamt uit de 14e eeuw en is later - rond de 18e eeuw - ingrijpend verbouwd. Sinds vorig jaar heeft het Groninger Landschap, dat de borg in beheer heeft, het koetshuis omgebouwd tot bezoekerscentrum. Hier kunnen mensen informatie krijgen over het landschap, de dieren en planten die er leven, en over de borg zelf. Ook worden hier met regelmaat leuke activiteiten georganiseerd voor scholen en voor particulieren.

Wandelen in Midwolda
Je kunt hier heerlijk wandelen, en genieten van wat vroeger de voorkant was van de borg: een vijver, een bos en een drie kilometer lange oprijlaan. In de herfst en vroege winter vind je hier tal van paddenstoelen, en er wordt jaarlijks een paddenstoelenfestival georganiseerd om ook de kinderen te betrekken bij de natuur.

In het bos leven ook de Konikpaarden, prachtige dieren die hier in het wild verblijven en zo de natuur onderhouden. Verder zie je hier onder andere dassen, en tal van vogels en roofvogels. Voor de kleinsten is er een leuke kinderboerderij.

Leuk om te doen voor de kinderen
Het uitpluizen van uilenballen, mee op slootjesexcursie, of het bijwonen van een nachtvlindernacht zijn slechts enkele voorbeelden van activiteiten die het Groninger Landschap hier organiseert.

Koetshuis Ennemaborg Midwolda
Koetshuis Ennemaborg Midwolda
Koetshuis Ennemaborg Midwolda
Koetshuis Ennemaborg Midwolda
Koetshuis Ennemaborg Midwolda
Koetshuis Ennemaborg Midwolda

Kies een categorie

--- advertentie ---

Zelf een bijdrage leveren

Op de website Oostgrunn.nl kan iedereen een steentje bijdragen om zo Midden en Oost-Groningen op de kaart te zetten. Zo kan iedereen gemakkelijk een foto toevoegen, een evenement promoten en sportverslagen schrijven. Geef zelf ook eens een goede reden waarom Midden en Oost-Groningen een prachtige regio is. Wij vragen de medewerking van alle inwoners van Midden en Oost-Groningen om ons op deze manier te helpen met de promotie van deze prachtige regio.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

Klooster Reizen Winschoten
Hoogma Webdesign Beerta
Johan Kroon Administratie Scheemda
ESET Antivirus en internetbeveiliging
MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde
24/7 Bestellen Beerta
Secusoft Security Software Beerta
Komex Musselkanaal

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

Je kunt hier nog in alle rust genieten van de ondergaande zon, files 'watisdah?', je hebt letterlijk en figuurlijk de ruimte om te ademen, de mensen zijn hier echt en je hebt hier een schitterende en rijke historie die nog vaak onderbelicht is!

Zelf toevoegen »