Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeinde

Koetshuis Ennemaborg

Kategorie:  

Natur

Adresse:

Hoofdweg 96

Ort:

Midwolda, Oldambt

Google Maps

Ga naar de website: www.groningerlandschap.nl

De Ennemaborg in Midwolda heeft een rijke geschiedenis, die je dankzij een grondige renovatie enkele jaren geleden weer prachtig naar voren komt. Natuurliefhebbers halen hier hun hart op tijdens een een wandeling door het prachtige natuurgebied het Midwolmer Bos, dat grenst aan de tuinen van het koetshuis.

Geschiedenis van de borg
De Ennemaborg stamt uit de 14e eeuw en is later - rond de 18e eeuw - ingrijpend verbouwd. Sinds vorig jaar heeft het Groninger Landschap, dat de borg in beheer heeft, het koetshuis omgebouwd tot bezoekerscentrum. Hier kunnen mensen informatie krijgen over het landschap, de dieren en planten die er leven, en over de borg zelf. Ook worden hier met regelmaat leuke activiteiten georganiseerd voor scholen en voor particulieren.

Wandelen in Midwolda
Je kunt hier heerlijk wandelen, en genieten van wat vroeger de voorkant was van de borg: een vijver, een bos en een drie kilometer lange oprijlaan. In de herfst en vroege winter vind je hier tal van paddenstoelen, en er wordt jaarlijks een paddenstoelenfestival georganiseerd om ook de kinderen te betrekken bij de natuur.

In het bos leven ook de Konikpaarden, prachtige dieren die hier in het wild verblijven en zo de natuur onderhouden. Verder zie je hier onder andere dassen, en tal van vogels en roofvogels. Voor de kleinsten is er een leuke kinderboerderij.

Leuk om te doen voor de kinderen
Het uitpluizen van uilenballen, mee op slootjesexcursie, of het bijwonen van een nachtvlindernacht zijn slechts enkele voorbeelden van activiteiten die het Groninger Landschap hier organiseert.

Koetshuis Ennemaborg Midwolda
Koetshuis Ennemaborg Midwolda
Koetshuis Ennemaborg Midwolda
Koetshuis Ennemaborg Midwolda
Koetshuis Ennemaborg Midwolda
Koetshuis Ennemaborg Midwolda

Wählen Sie eine Kategorie

--- advertentie ---

Selbst beitragen

Jeder kan etwas beitragen an www.oostgrunn.nl und damit Ost Groningen mehr Bekentheid geben. Besucher können regieren , Beurteiligungen schreiben und Erfahrungen teilen. Auch kan jeder auf unsere Umfrage reagieren, Bilder teilen, Ereignisse mitteilen und Sport-berichte schreiben. Machen Sie uns deutlich warum Ost Groningen so eine wunderbare Region ist. Wir fragen die Mitarbeit von allen Einwohnern von Ost Groningen um auf dieser Weise Werbung zu machen für diese wunderschöne Region!

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

ESET Antivirus en internetbeveiliging
Johan Kroon Administratie Scheemda
Hoogma Webdesign Beerta
Klooster Reizen Winschoten
Secusoft Security Software Beerta
MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde
Komex Musselkanaal
24/7 Bestellen Beerta

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

de gastvrijheid, veel ruimte, een top plek om te wonen

Zelf toevoegen »