Oost-Groningen Facebook
Menu

Municipalities

Koetshuis Ennemaborg

Category:  

Nature

Address:

Hoofdweg 96

Location:

Midwolda, Oldambt

Google Maps

Ga naar de website: www.groningerlandschap.nl

De Ennemaborg in Midwolda heeft een rijke geschiedenis, die je dankzij een grondige renovatie enkele jaren geleden weer prachtig naar voren komt. Natuurliefhebbers halen hier hun hart op tijdens een een wandeling door het prachtige natuurgebied het Midwolmer Bos, dat grenst aan de tuinen van het koetshuis.

Geschiedenis van de borg
De Ennemaborg stamt uit de 14e eeuw en is later - rond de 18e eeuw - ingrijpend verbouwd. Sinds vorig jaar heeft het Groninger Landschap, dat de borg in beheer heeft, het koetshuis omgebouwd tot bezoekerscentrum. Hier kunnen mensen informatie krijgen over het landschap, de dieren en planten die er leven, en over de borg zelf. Ook worden hier met regelmaat leuke activiteiten georganiseerd voor scholen en voor particulieren.

Wandelen in Midwolda
Je kunt hier heerlijk wandelen, en genieten van wat vroeger de voorkant was van de borg: een vijver, een bos en een drie kilometer lange oprijlaan. In de herfst en vroege winter vind je hier tal van paddenstoelen, en er wordt jaarlijks een paddenstoelenfestival georganiseerd om ook de kinderen te betrekken bij de natuur.

In het bos leven ook de Konikpaarden, prachtige dieren die hier in het wild verblijven en zo de natuur onderhouden. Verder zie je hier onder andere dassen, en tal van vogels en roofvogels. Voor de kleinsten is er een leuke kinderboerderij.

Leuk om te doen voor de kinderen
Het uitpluizen van uilenballen, mee op slootjesexcursie, of het bijwonen van een nachtvlindernacht zijn slechts enkele voorbeelden van activiteiten die het Groninger Landschap hier organiseert.

Koetshuis Ennemaborg Midwolda
Koetshuis Ennemaborg Midwolda
Koetshuis Ennemaborg Midwolda
Koetshuis Ennemaborg Midwolda
Koetshuis Ennemaborg Midwolda
Koetshuis Ennemaborg Midwolda

Choose a category

--- advertentie ---

Make a contribution

On the website Oostgrunn.nl anyone can contribute to improve the image of East Groningen and to let everybody know the beauties of the area. Visitors can respond to all subjects, give a review and share experiences. Also, everyone can vote on our poll, add photos, promote events, sports clubs and write sport competition results. Give a good reason yourself why East Groningen is a beautiful region. We ask the cooperation of all residents and visitors of East Groningen to help us with the promotion of this beautiful region.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

Johan Kroon Administratie Scheemda
Hoogma Webdesign Beerta
ESET Antivirus en internetbeveiliging
Klooster Reizen Winschoten
24/7 Bestellen Beerta
Secusoft Security Software Beerta
Komex Musselkanaal
MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

Hier mist de hectiek van het westen en kom je echt tot rust

Zelf toevoegen »