Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeenten

Streek Historisch centrum

Categorie:  

Musea

Adres:

Ceresstraat 2

Plaats:

Stadskanaal, Stadskanaal

Google Maps

Ga naar de website: www.streekhistorischcentrum.nl

Naast de watertoren van Stadskanaal staat een ruim honderd jaar oude villa. Het huis werd in 1884 gebouwd voor de familie Maarsingh. Het is een stijlvolle villa die in die tijd door rijke verveners en hereboeren werden neergezet. In 1970 kwam de laatste erfgename te overlijden, zij liet haar huis met bijbehorende inboedel en grond na aan de gemeente Stadskanaal. Met de bedoeling het huis een publieke functie te geven. Vandaar dat het hedendaags dienst doet als Streek Historisch centrum.

Foto's en voorwerpen zoals gereedschappen, vertellen U het verhaal van de talloze ambachtslieden en bedrijven die zich in de kanaalstreek vestigden.

Maar ook bevind zich op de zolder het documentatie centrum. Hier vind U de streekgeheimen. foto's, krantenknipsels en documenten vertellen U het verhaal van de Kanaalstreek en Westerwolde uit vervlogen tijden. U kunt bijvoorbeeld dagbladen lezen, ze hebben ze al vanaf het jaar 1787 (digitaal inzien kan natuurlijk ook via de website)

Ook vind U in de Villa een nagebouwd winkeltje uit de negentiende eeuw, hier kunt u heerlijk snoepgoed kopen in een puntzak.

Of wilt U trouwen op deze locatie? ook dit is mogelijk.

Streek Historisch centrum Stadskanaal
Streek Historisch centrum Stadskanaal

Kies een categorie

--- advertentie ---

Zelf een bijdrage leveren

Op de website Oostgrunn.nl kan iedereen een steentje bijdragen om zo Midden en Oost-Groningen op de kaart te zetten. Zo kan iedereen gemakkelijk een foto toevoegen, een evenement promoten en sportverslagen schrijven. Geef zelf ook eens een goede reden waarom Midden en Oost-Groningen een prachtige regio is. Wij vragen de medewerking van alle inwoners van Midden en Oost-Groningen om ons op deze manier te helpen met de promotie van deze prachtige regio.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

ESET Antivirus en internetbeveiliging
Klooster Reizen Winschoten
Johan Kroon Administratie Scheemda
Hoogma Webdesign Beerta
MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde
24/7 Bestellen Beerta
Secusoft Security Software Beerta
Komex Musselkanaal

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

Het woord 'File' staat niet in het Gronings woordenboek

Zelf toevoegen »