Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeinde

Streek Historisch centrum

Kategorie:  

Museen

Adresse:

Ceresstraat 2

Ort:

Stadskanaal, Stadskanaal

Google Maps

Ga naar de website: www.streekhistorischcentrum.nl

Naast de watertoren van Stadskanaal staat een ruim honderd jaar oude villa. Het huis werd in 1884 gebouwd voor de familie Maarsingh. Het is een stijlvolle villa die in die tijd door rijke verveners en hereboeren werden neergezet. In 1970 kwam de laatste erfgename te overlijden, zij liet haar huis met bijbehorende inboedel en grond na aan de gemeente Stadskanaal. Met de bedoeling het huis een publieke functie te geven. Vandaar dat het hedendaags dienst doet als Streek Historisch centrum.

Foto's en voorwerpen zoals gereedschappen, vertellen U het verhaal van de talloze ambachtslieden en bedrijven die zich in de kanaalstreek vestigden.

Maar ook bevind zich op de zolder het documentatie centrum. Hier vind U de streekgeheimen. foto's, krantenknipsels en documenten vertellen U het verhaal van de Kanaalstreek en Westerwolde uit vervlogen tijden. U kunt bijvoorbeeld dagbladen lezen, ze hebben ze al vanaf het jaar 1787 (digitaal inzien kan natuurlijk ook via de website)

Ook vind U in de Villa een nagebouwd winkeltje uit de negentiende eeuw, hier kunt u heerlijk snoepgoed kopen in een puntzak.

Of wilt U trouwen op deze locatie? ook dit is mogelijk.

Streek Historisch centrum Stadskanaal
Streek Historisch centrum Stadskanaal

Wählen Sie eine Kategorie

Selbst beitragen

Jeder kan etwas beitragen an www.oostgrunn.nl und damit Ost Groningen mehr Bekentheid geben. Besucher können regieren , Beurteiligungen schreiben und Erfahrungen teilen. Auch kan jeder auf unsere Umfrage reagieren, Bilder teilen, Ereignisse mitteilen und Sport-berichte schreiben. Machen Sie uns deutlich warum Ost Groningen so eine wunderbare Region ist. Wir fragen die Mitarbeit von allen Einwohnern von Ost Groningen um auf dieser Weise Werbung zu machen für diese wunderschöne Region!

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

24/7 Bestellen Beerta
Johan Kroon Administratie Scheemda
Schildersbedrijf Dreijer VOF Beerta
Virena Autogroep Winschoten
Komex Musselkanaal
Secusoft Security Software Beerta
Bosker Meubelen Siddeburen
Nauticfan Beerta

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

4 dagen het noaberpad door Oost Groningen gelopen. Een van de mooiste trajecten van het Noaberpad, zo niet de mooiste

Zelf toevoegen »