Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeenten

Museum Restaurant Slaait'nhoes

Categorie:  

Musea

Adres:

De Hörn 5

Plaats:

Onstwedde, Stadskanaal

Google Maps

Ga naar de website: www.slaaitnhoes.nl

Het Slaait’nhoes van de familie Nieuwenhuis in Onstwedde is een Westerwolds streekmuseum dat van dinsdag tot en met zondag geopend is vanaf 10 uur. De van oorsprong Saksische vakwerkboerderij is door de familie Nieuwenhuis eigenhandig, zoveel mogelijk authentiek, gerestaureerd.

De boerderij is een voorbeeld van een echt Saksische bebouwing, het zogenaamde hallehuistype. Bij dit type boerderij vormden woning en schuur één grote ongescheiden ruimte. Het koren werd op zogenaamde slaait'n (naast elkaar gelegde palen) boven op de deel opgeborgen. Daar komt ook de naam 'Slaait'nhoes' vandaan.

Naast streekmuseum doet het ook dienst als restaurant.

In het streekmuseum vindt u een uitgebreide collectie gebruiksvoorwerpen,kleding,handwerktuigen en rariteiten, die tezamen een leuk en gevarieerd beeld van de streek vormen.

Kies een categorie

Zelf een bijdrage leveren

Op de website Oostgrunn.nl kan iedereen een steentje bijdragen om zo Midden- en Oost-Groningen op de kaart te zetten. Zo kan iedereen gemakkelijk een foto toevoegen, een evementen promoten en sportverslagen schrijven. Geef zelf ook eens een goede reden waarom Midden- en Oost-Groningen een prachtige regio is. Wij vragen de medewerking van alle inwoners van Midden- en Oost-Groningen om ons op deze manier te helpen met de promotie van deze prachtige regio.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

De Leo Media Beerta
Dibbets Advies A & R Meeden
Nauticfan Beerta
Hoogma Webdesign Beerta
Hotel-Restaurant Victoria BV Winschoten
Johan Kroon Administratie Scheemda
Kiëta Koi Veendam
MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde
SecuSoft Security Software Beerta
Komex Musselkanaal

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

Je kunt hier goedkoop een groot representatief vrijstaand huis/bedrijfspand kopen, met veel eigen grond en landelijke ligging, en toch via de uitstekende kabel/internet verbinding als bv ZZP-er een eigen bedrijf 'van huis uit' starten/runnen.

Zelf toevoegen »