Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeenten

Stichting Meer Bomen Nu Groningen deelt 4500 bessenstruiken uit in Ten Boer

Stichting Meer Bomen Nu Groningen deelt 4500 bessenstruiken uit in Ten Boer

Stichting Meer Bomen Nu, afdeling Groningen zal aanstaande donderdagmiddag en -avond 4500 rode- en blauwebessenstruiken uitdelen aan enthousiaste belangstellenden uit de omgeving van Ten Boer. Meer dan 80 mensen hebben zich al aangemeld om deze biologische struikjes te bemachtigen en zo te voorkomen dat ze versnipperd worden. Het doel van de actie is om deze biologische bessenstruiken, die 2-3 jaar oud zijn, een nieuw thuis te geven voordat het plantseizoen begint. Alle beschikbare struikjes zijn inmiddels verzegd.

De struiken zijn afkomstig van het perceel van Land van Ons in Wassenaar, waar de regeneratieve tuinderij WIJdehorst is gestart. Ze zijn overgenomen van de vorige eigenaar en stonden in potten, maar het is nu hoog tijd om ze in de volle grond te zetten vanwege de droge zomers. Stichting Meer Bomen Nu heeft de struikjes overgenomen tegen kostprijs om ze via verschillende kanalen in Nederland een nieuw thuis te kunnen geven. Van geïnteresseerden wordt een bijdrage van 0,50 eurocent per stuk gevraagd om de kosten voor vervoer en de WIJdehorst te dekken.

Over Meer Bomen Nu
Stichting Meer Bomen Nu (onderdeel van Urgenda) plant elk plantseizoen honderdduizenden bomen in Nederland, met de hulp van duizenden vrijwilligers en diverse organisaties. Samen streven we ernaar om de wereld mooier en klimaatbestendiger achter te laten voor de volgende generaties. Onze doelen zijn het tegengaan van klimaatverandering, het verhogen van de biodiversiteit en het bieden van handelingsperspectief aan mensen.

Hoe? Ze oogsten zaailingen die overtollig zijn of ongewenst in natuurgebieden groeien. Deze zaailingen worden opgeslagen in een Bomenhub, een tijdelijke opslagplaats, of direct opgehaald door mensen die graag willen planten. De locatie waar nu wordt geplant, kan over vijf jaar weer een oogstlocatie zijn. Dit is circulair groenbeheer in actie! Wil je meer weten of helpen als vrijwilliger (als gemeentecoordinator, oogster, planter, uitdeler, vervoerder of door je eigen Bomenhub te starten)? Bezoek dan www.meerbomen.nu of neem contact op met regiocoördinator Ids Toxopeus via groningen@meerbomen.nu of bel naar 06-30104880.

Persberichten

 • Grodal Expeditie B.V. verhuist naar centraler gelegen locatie in Zuidbroek
  lees verder
 • Aandacht voor Slaapapneu
  lees verder
 • Moederdagontbijt in Oost Groningen
  lees verder
 • Op weg naar Pasen met VocalSpirit
  lees verder
 • Oost Groningen aan het Paasontbijt
  lees verder
 • Overname Strating Caravans transformeert Zuidbroek tot Caravanboulevard van Noord-Nederland
  lees verder
 • Nieuwjaarsduik GZVW
  lees verder
 • Website optimalisatie en rondje SEO voor naamsbekendheid
  lees verder
 • gezocht: PLAATWERKER LUCHTKANALEN
  lees verder
 • Woodgrain maakt zich op voor vijfde editie Woodgrain Bluesrocknight
  lees verder
 • Zelf een bijdrage leveren

  Op de website Oostgrunn.nl kan iedereen een steentje bijdragen om zo Midden en Oost-Groningen op de kaart te zetten. Zo kan iedereen gemakkelijk een foto toevoegen, een evenement promoten en sportverslagen schrijven. Geef zelf ook eens een goede reden waarom Midden en Oost-Groningen een prachtige regio is. Wij vragen de medewerking van alle inwoners van Midden en Oost-Groningen om ons op deze manier te helpen met de promotie van deze prachtige regio.

  Meer info »

  Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

  Meer info »

  Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

  Oost-Groningen

  Business Partners

  Johan Kroon Administratie Scheemda
  ESET Antivirus en internetbeveiliging
  Klooster Reizen Winschoten
  Hoogma Webdesign Beerta
  Komex Musselkanaal
  MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde
  Secusoft Security Software Beerta
  24/7 Bestellen Beerta

  --- advertentie ---

  Oost-Groningen is een prachtige regio want....

  Het is cultuurlandschap in het kwadraat

  Zelf toevoegen »