Oost-Groningen Facebook
Menu

Municipalities

Stichting Meer Bomen Nu Groningen deelt 4500 bessenstruiken uit in Ten Boer

Stichting Meer Bomen Nu Groningen deelt 4500 bessenstruiken uit in Ten Boer

Stichting Meer Bomen Nu, afdeling Groningen zal aanstaande donderdagmiddag en -avond 4500 rode- en blauwebessenstruiken uitdelen aan enthousiaste belangstellenden uit de omgeving van Ten Boer. Meer dan 80 mensen hebben zich al aangemeld om deze biologische struikjes te bemachtigen en zo te voorkomen dat ze versnipperd worden. Het doel van de actie is om deze biologische bessenstruiken, die 2-3 jaar oud zijn, een nieuw thuis te geven voordat het plantseizoen begint. Alle beschikbare struikjes zijn inmiddels verzegd.

De struiken zijn afkomstig van het perceel van Land van Ons in Wassenaar, waar de regeneratieve tuinderij WIJdehorst is gestart. Ze zijn overgenomen van de vorige eigenaar en stonden in potten, maar het is nu hoog tijd om ze in de volle grond te zetten vanwege de droge zomers. Stichting Meer Bomen Nu heeft de struikjes overgenomen tegen kostprijs om ze via verschillende kanalen in Nederland een nieuw thuis te kunnen geven. Van geïnteresseerden wordt een bijdrage van 0,50 eurocent per stuk gevraagd om de kosten voor vervoer en de WIJdehorst te dekken.

Over Meer Bomen Nu
Stichting Meer Bomen Nu (onderdeel van Urgenda) plant elk plantseizoen honderdduizenden bomen in Nederland, met de hulp van duizenden vrijwilligers en diverse organisaties. Samen streven we ernaar om de wereld mooier en klimaatbestendiger achter te laten voor de volgende generaties. Onze doelen zijn het tegengaan van klimaatverandering, het verhogen van de biodiversiteit en het bieden van handelingsperspectief aan mensen.

Hoe? Ze oogsten zaailingen die overtollig zijn of ongewenst in natuurgebieden groeien. Deze zaailingen worden opgeslagen in een Bomenhub, een tijdelijke opslagplaats, of direct opgehaald door mensen die graag willen planten. De locatie waar nu wordt geplant, kan over vijf jaar weer een oogstlocatie zijn. Dit is circulair groenbeheer in actie! Wil je meer weten of helpen als vrijwilliger (als gemeentecoordinator, oogster, planter, uitdeler, vervoerder of door je eigen Bomenhub te starten)? Bezoek dan www.meerbomen.nu of neem contact op met regiocoördinator Ids Toxopeus via groningen@meerbomen.nu of bel naar 06-30104880.

Persberichten

 • Aandacht voor Slaapapneu
  lees verder
 • Moederdagontbijt in Oost Groningen
  lees verder
 • Op weg naar Pasen met VocalSpirit
  lees verder
 • Oost Groningen aan het Paasontbijt
  lees verder
 • Overname Strating Caravans transformeert Zuidbroek tot Caravanboulevard van Noord-Nederland
  lees verder
 • Nieuwjaarsduik GZVW
  lees verder
 • Website optimalisatie en rondje SEO voor naamsbekendheid
  lees verder
 • gezocht: PLAATWERKER LUCHTKANALEN
  lees verder
 • Woodgrain maakt zich op voor vijfde editie Woodgrain Bluesrocknight
  lees verder
 • Computer reparatie Oost Groningen
  lees verder
 • Make a contribution

  On the website Oostgrunn.nl anyone can contribute to improve the image of East Groningen and to let everybody know the beauties of the area. Visitors can respond to all subjects, give a review and share experiences. Also, everyone can vote on our poll, add photos, promote events, sports clubs and write sport competition results. Give a good reason yourself why East Groningen is a beautiful region. We ask the cooperation of all residents and visitors of East Groningen to help us with the promotion of this beautiful region.

  Meer info »

  Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

  Meer info »

  Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

  Oost-Groningen

  Business Partners

  Johan Kroon Administratie Scheemda
  Klooster Reizen Winschoten
  Hoogma Webdesign Beerta
  ESET Antivirus en internetbeveiliging
  MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde
  24/7 Bestellen Beerta
  Komex Musselkanaal
  Secusoft Security Software Beerta

  --- advertentie ---

  Oost-Groningen is een prachtige regio want....

  er komen steeds meer mooie natuurplekjes bij

  Zelf toevoegen »