Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeenten

Like Mc Mios '93 op Facebook

Mc Mios '93

Middenweg 2
9698 AN Wedde
Gemeente Westerwolde
Mobiel: 0627490222
E-mail: Toon e-mailadres

Ga naar de website: www.mcmios93.nl

MC Mios '93 is een actieve motorclub voor berijders van toermotoren. De leden van MC Mios '93 rijden graag op hun motor en doen dat veel in clubverband. MC Mios '93 is opgericht in 1993 in Blijham. De afkorting 'Mios' staat voor: "Motorrijden Is Onze Sport" en dekt direct het doel van de vereniging. Samen veel plezier beleven aan het motorrijden. MC Mios '93 telt ongeveer 175 enthousiaste leden.

Tijdens het motorlessen in 1993 begon mijn instructeur Edwin Hillenga er over dat het wel leuk zou zijn om een motorclubje op te zetten, waarop ik (Sela Teuben, red.) direct zei: "Weet waaraan je begint, al die rompslomp van regels en het kost ontzettend veel tijd.". Toen ik in september rijexamen had gedaan begon Edwin er weer over en ja, het leek mij toen toch ook wel wat. We wilden klein beginnen met een groepje van tien tot vijftien motoren, die samen de gezellige kant van het toeren en dergelijke zou beleven.

We gingen de taken verdelen. Edwin werd voorzitter en ik secretaris. Later kwamen Linda, Bartje en Henk erbij (ook ‘motorlessers’ van Edwin). Dus we hadden een 5-koppig bestuur en konden beginnen.

MC MIOS was een feit
Op 20 oktober 1993 werd de motorclub opgericht en in een rap tempo hadden we al 40 leden. Dat was dus geen klein groepje meer. Uit alle windstreken kwamen ze, we konden onze ogen niet geloven dat er zoveel animo was. We hadden eerst een clubnaam die niet gebruikt mocht worden en in februari 1994 werd MIOS (Motorrijden Is Onze Sport) geboren en aangenomen.

In april 1994 hadden we onze eerste open toertocht. Deze tocht was goed voorbereid. Acht keer was de tocht gereden om de fouten eruit te halen. Dat deed een gedeelte van het bestuur. Dus we waren altijd op pad. Later is er een toercommissie gevormd die zich bezighoudt met het toeren over mooie weggetjes. In deze tijd hadden we onze gedachten ook laten gaan over een clubblad, maar dat was een tijdrovende zaak waar niemand belang bij had.

Clubblad MC MIOS
Na een jaar bakkeleien werd het clubblad opgericht als proef. Er kwamen een paar adverteerders in en een routebeschrijving van de toertocht, Harald (een vriend van Edwin) had dit gemaakt, het zag er goed uit en de rest kun je wel raden. Weer een geboorte die later de naam ‘Pitstop’ kreeg. Harald kreeg assistentie in de ploeg en het redactieteam werd een feit. Er staan leuke, informatieve dingen in vermeld die het clubgebeuren op peil houden. Nu deze al een paar jaar bestaat lezen we nog elke dag nieuwtjes die de club spannend houden. De meest recente Pitstoppen kan je vinden in het archief.

Mc Mios '93 Wedde
Mc Mios '93 Wedde
Mc Mios '93 Wedde

3x beoordeeld

Eén ster Twee sterren Drie sterren Vier sterren Vijf sterren

Geef een beoordeling door op de sterren te klikken of schrijf een recensie hier

Mijn website:

Mijn website:

Beoordeling:
Koptekst:
Beschrijf jouw ervaringen:
Jouw naam:
Jouw e-mail:
Woonplaats:

Zelf een bijdrage leveren

Op de website Oostgrunn.nl kan iedereen een steentje bijdragen om zo Midden en Oost-Groningen op de kaart te zetten. Zo kan iedereen gemakkelijk een foto toevoegen, een evenement promoten en sportverslagen schrijven. Geef zelf ook eens een goede reden waarom Midden en Oost-Groningen een prachtige regio is. Wij vragen de medewerking van alle inwoners van Midden en Oost-Groningen om ons op deze manier te helpen met de promotie van deze prachtige regio.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

Klooster Reizen Winschoten
ESET Antivirus en internetbeveiliging
Hoogma Webdesign Beerta
Johan Kroon Administratie Scheemda
Komex Musselkanaal
Secusoft Security Software Beerta
24/7 Bestellen Beerta
MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

je kunt verder kijken dan je neus lang is

Zelf toevoegen »