Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeinde

Mc Mios '93

Oosterstraat 43
9697 PE Blijham
Gemeinde Westerwolde
Telefon: 0597-561212
E-mail: E-mail anzeigen

Ga naar de website: www.mcmios93.nl

MC Mios '93 is een actieve motorclub voor berijders van toermotoren. De leden van MC Mios '93 rijden graag op hun motor en doen dat veel in clubverband. MC Mios '93 is opgericht in 1993 in Blijham. De afkorting 'Mios' staat voor: "Motorrijden Is Onze Sport" en dekt direct het doel van de vereniging. Samen veel plezier beleven aan het motorrijden. MC Mios '93 telt ongeveer 175 enthousiaste leden.

Tijdens het motorlessen in 1993 begon mijn instructeur Edwin Hillenga er over dat het wel leuk zou zijn om een motorclubje op te zetten, waarop ik direct zei: "Weet waaraan je begint, al die rompslomp van regels en het kost ontzettend veel tijd.". Toen ik in september rijexamen had gedaan begon Edwin er weer over en ja, het leek mij toen toch ook wel wat. We wilden klein beginnen met een groepje van tien tot vijftien motoren, die samen de gezellige kant van het toeren en dergelijke zou beleven.

We gingen de taken verdelen. Edwin werd voorzitter en ik secretaris. Later kwamen Linda, Bartje en Henk erbij (ook ‘motorlessers’ van Edwin). Dus we hadden een 5-koppige bestuur en konden beginnen.

Op 20 oktober 1993 werd de motorclub opgericht en in een rap tempo hadden we al 40 leden. Dat was dus geen klein groepje meer. Uit alle windstreken kwamen ze, we konden onze oren niet geloven dat er zoveel animo was. We hadden eerst een clubnaam die niet gebruikt mocht worden en in februari 1994 werd Mios (Motorrijden Is Onze Sport) geboren en aangenomen.

In april 1994 hadden we onze éérste open toertocht. Deze tocht was goed voorbereid. Acht keer was de tocht gereden om de fouten eruit te halen. Dat deed een gedeelte van het bestuur. Dus we waren altijd op pad. Later is er een toercommissie gevormd die zich bezighoudt met het toeren over mooie weggetjes. In deze tijd hadden we onze gedachten ook laten gaan over een clubblad, nou dat was een tijdrovende zaak waar niemand belang bij had.

Na een jaar bakkeleien werd het clubblad opgericht als proef. Er kwamen een paar adverteerders in en een routebeschrijving van de toertocht, Harald (een vriend van Edwin) had dit gemaakt, het zag er goed uit en de rest kun je wel raden. Weer een geboorte die later de naam ‘Pitstop’ kreeg. Harald kreeg assistentie in de ploeg en het redactieteam werd een feit. Er staan leuke, informatieve dingen in vermeld die het clubgebeuren op peil houden. Nu deze al een paar jaar bestaat lezen we nog elke dag nieuwtjes die de club spannend houden. De meest recente Pitstoppen kan je vinden in het archief.

Mc Mios '93 Blijham
Mc Mios '93 Blijham
Mc Mios '93 Blijham

3x bewertet

Eén ster Twee sterren Drie sterren Vier sterren Vijf sterren

Beurteilen sie durch auf die Sterne zu drücken oder senden Sie uns Ihre Rezension hier

Mijn website:

Mijn website:

Bewertung:
Kopfzeile:
Beschreiben Sie Ihre Erfahrungen:
Ihre Name:
Ihre E-mail:
Ort:

Selbst beitragen

Jeder kan etwas beitragen an www.oostgrunn.nl und damit Ost Groningen mehr Bekentheid geben. Besucher können regieren , Beurteiligungen schreiben und Erfahrungen teilen. Auch kan jeder auf unsere Umfrage reagieren, Bilder teilen, Ereignisse mitteilen und Sport-berichte schreiben. Machen Sie uns deutlich warum Ost Groningen so eine wunderbare Region ist. Wir fragen die Mitarbeit von allen Einwohnern von Ost Groningen um auf dieser Weise Werbung zu machen für diese wunderschöne Region!

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

Schildersbedrijf Dreijer VOF Beerta
Hoogma Webdesign Beerta
Klooster Reizen Winschoten
ESET Antivirus en internetbeveiliging
Johan Kroon Administratie Scheemda
Kiëta Koi Veendam
Secusoft Security Software Beerta
MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde
Komex Musselkanaal
24/7 Bestellen Beerta

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

De poffert smaakt nergens heerlijker

Zelf toevoegen »