Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeenten

2x een podiumplaats tijdens de debuutraces

2x een podiumplaats tijdens de debuutraces Stadskanaal

Met een mistige vrije training werd de dag aangevangen. Achter de safetycar was de kans op snelle tijden uitgesloten, maar was er wel de mogelijkheid om de auto goed te kunnen testen.

Tijdens de kwalificatie kon er een tweede positie worden bemachtigd, met een ronde tijd van 1.58,5 werden de overige kandidaten achter de Zilhouette van Team Huisman gehouden. Voor coureur Lars Huisman betekende dit ook een nieuw persoonlijk record.

Race 1
Vanaf de eerste startrij kon de race worden aangevangen, na een snelle start kon Team Huisman enige voorsprong pakken op de nummers 2 en 3. Na een langdurige strijd op de baan heeft Team Huisman beide auto’s voor moeten laten gaan en is het team op een bevochten 3e plaats geëindigd.

Race 2
Na opnieuw een overweldigede start is coureur Lars Huisman direct vanaf de 3e startplek naar poleposition geschoten. Door een felle strijd om de tweede plek heeft Team Huisman in de eerste paar ronde direct een grote voorsprong kunnen opbouwen. Nadat Teambaas Andries Huisman precies op het juiste moment de verplichte pitstop had ingelast kon de voorsprong verder worden uitgebouwd. Na de pitstop van team Bijzitter/Oosten nam Sipke Bijzitter het stuur over en opende de aanval op de poleposition van Team Huisman. Lars Huisman voerde zijn racetempo weer op toen hij de auto van Bijzitter steeds vaker in de binnenspiegel zag verschijnen. Nadat Bijzitter het gat met Huisman had dichtgereden volgde er een rondenlange bumper aan bumper strijd, waarbij de posities nog steeds niet waren veranderd. In de laatste ronde van de wedstrijd wist Bijzitter echter een gaatje te vinden en de wagens gingen 3 bochten lang spiegel aan spiegel. Door elkaar te laten leven op de baan kon Bijzitter als eerste over de finishstreep komen, met op zijn bumper gevolgd door Lars Huisman. Pas op het podium werd echter duidelijk dat Bijzitter 5 seconden te snel over zijn pitstop had gedaan en hierdoor een tijdstraf ontving. Team Huisman mocht de hoogste trede van het podium betreden gevolgd door Team Bijzitter/Oosten en Team Bergsma/de Jong, respectievelijk op een 2e en 3e plaats.

Op 5 mei staat de volgende race op de agenda, deze keer op het Circuitpark van Zandvoort. Het belooft weer een hele strijd te gaan worden.De racekalender van de Zilhouette cup 2013 ziet er als volgt uit:
1. Zondag 7 april TT-circuit Assen
2. Zondag 5 mei circuitpark Zandvoort
3. Zondag 2 juni TT-circuit Assen
4. Zondag 7 juli TT-circuit Assen
5. Zondag 21 juli circuitpark Zolder
6. Zondag 11 augustus TT-circuit Assen
7. Zondag 29 september TT-circuit Assen
8. Zondag 27 oktober TT-circuit Assen

Ga naar de website: www.hwt.nl

Sportverslagen
Racingteam Huisman

  • 2x een podiumplaats tijdens de debuutraces
    lees verder

Zelf een bijdrage leveren

Op de website Oostgrunn.nl kan iedereen een steentje bijdragen om zo Midden en Oost-Groningen op de kaart te zetten. Zo kan iedereen gemakkelijk een foto toevoegen, een evenement promoten en sportverslagen schrijven. Geef zelf ook eens een goede reden waarom Midden en Oost-Groningen een prachtige regio is. Wij vragen de medewerking van alle inwoners van Midden en Oost-Groningen om ons op deze manier te helpen met de promotie van deze prachtige regio.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

Hoogma Webdesign Beerta
ESET Antivirus en internetbeveiliging
Schildersbedrijf Dreijer VOF Beerta
Klooster Reizen Winschoten
Johan Kroon Administratie Scheemda
24/7 Bestellen Beerta
Secusoft Security Software Beerta
Komex Musselkanaal
Kiëta Koi Veendam
MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

De wolkenpartijen zijn hier veel en veel mooier dan in het Westen

Zelf toevoegen »