Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeinde

2x een podiumplaats tijdens de debuutraces

2x een podiumplaats tijdens de debuutraces Stadskanaal

Met een mistige vrije training werd de dag aangevangen. Achter de safetycar was de kans op snelle tijden uitgesloten, maar was er wel de mogelijkheid om de auto goed te kunnen testen.

Tijdens de kwalificatie kon er een tweede positie worden bemachtigd, met een ronde tijd van 1.58,5 werden de overige kandidaten achter de Zilhouette van Team Huisman gehouden. Voor coureur Lars Huisman betekende dit ook een nieuw persoonlijk record.

Race 1
Vanaf de eerste startrij kon de race worden aangevangen, na een snelle start kon Team Huisman enige voorsprong pakken op de nummers 2 en 3. Na een langdurige strijd op de baan heeft Team Huisman beide auto’s voor moeten laten gaan en is het team op een bevochten 3e plaats geëindigd.

Race 2
Na opnieuw een overweldigede start is coureur Lars Huisman direct vanaf de 3e startplek naar poleposition geschoten. Door een felle strijd om de tweede plek heeft Team Huisman in de eerste paar ronde direct een grote voorsprong kunnen opbouwen. Nadat Teambaas Andries Huisman precies op het juiste moment de verplichte pitstop had ingelast kon de voorsprong verder worden uitgebouwd. Na de pitstop van team Bijzitter/Oosten nam Sipke Bijzitter het stuur over en opende de aanval op de poleposition van Team Huisman. Lars Huisman voerde zijn racetempo weer op toen hij de auto van Bijzitter steeds vaker in de binnenspiegel zag verschijnen. Nadat Bijzitter het gat met Huisman had dichtgereden volgde er een rondenlange bumper aan bumper strijd, waarbij de posities nog steeds niet waren veranderd. In de laatste ronde van de wedstrijd wist Bijzitter echter een gaatje te vinden en de wagens gingen 3 bochten lang spiegel aan spiegel. Door elkaar te laten leven op de baan kon Bijzitter als eerste over de finishstreep komen, met op zijn bumper gevolgd door Lars Huisman. Pas op het podium werd echter duidelijk dat Bijzitter 5 seconden te snel over zijn pitstop had gedaan en hierdoor een tijdstraf ontving. Team Huisman mocht de hoogste trede van het podium betreden gevolgd door Team Bijzitter/Oosten en Team Bergsma/de Jong, respectievelijk op een 2e en 3e plaats.

Op 5 mei staat de volgende race op de agenda, deze keer op het Circuitpark van Zandvoort. Het belooft weer een hele strijd te gaan worden.De racekalender van de Zilhouette cup 2013 ziet er als volgt uit:
1. Zondag 7 april TT-circuit Assen
2. Zondag 5 mei circuitpark Zandvoort
3. Zondag 2 juni TT-circuit Assen
4. Zondag 7 juli TT-circuit Assen
5. Zondag 21 juli circuitpark Zolder
6. Zondag 11 augustus TT-circuit Assen
7. Zondag 29 september TT-circuit Assen
8. Zondag 27 oktober TT-circuit Assen

Ga naar de website: www.hwt.nl

Sportverslagen
Racingteam Huisman

  • 2x een podiumplaats tijdens de debuutraces
    lees verder

Selbst beitragen

Jeder kan etwas beitragen an www.oostgrunn.nl und damit Ost Groningen mehr Bekentheid geben. Besucher können regieren , Beurteiligungen schreiben und Erfahrungen teilen. Auch kan jeder auf unsere Umfrage reagieren, Bilder teilen, Ereignisse mitteilen und Sport-berichte schreiben. Machen Sie uns deutlich warum Ost Groningen so eine wunderbare Region ist. Wir fragen die Mitarbeit von allen Einwohnern von Ost Groningen um auf dieser Weise Werbung zu machen für diese wunderschöne Region!

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

Bosker Meubelen Siddeburen
Secusoft Security Software Beerta
Schildersbedrijf Dreijer VOF Beerta
Komex Musselkanaal

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

de gastvrijheid, veel ruimte, een top plek om te wonen

Zelf toevoegen »