Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeenten

Zeehondenkijkwand

Categorie:  

Natuur

Adres:

Dallingeweersterweg 30

Plaats:

Termunten, Delfzijl

Ga naar de website: www.groningerlandschap.nl

Van medio mei tot medio september kun je bij de Punt van Reide in Termunten tal van zeehonden zien met hun pups, terwijl zij genieten van de rust in hun natuurlijke omgeving. Doordat je als bezoeker achter een strategisch geplaatste houten kijkwand staat, hebben de zeehonden geen last van het bezoek en kunnen zij heerlijk hun gang gaan in deze 'zeehondenkraamkamer van het Noorden'.

De kijkwand
Je bereikt de kijkwand na een korte wandeling door natuurgebied Polder Breebaart. Hier kun je verschillende vogels spotten zoals de lepelaar, de kluut en zwarte ruiters. Aangekomen bij de kijkwand zijn er op verschillende ooghoogtes kijkgaten en kijksleuven gemaakt, waardoorheen je de zeehonden en zeehondjes ziet liggen, zonnebadend en zwemmend in de Dollard. Dit water mondt uit in de Eems, wat verderop de Waddenzee wordt.

Anderhalf uur voor hoogwater
Sla je de getijden erop na, dan heb je de meeste kans om zeehonden te zien. Het beste moment van bezoeken is namelijk 1,5 uur voor hoogwater. Maar dan zie je ook direct en hele hoop zeehonden, prachtig voor kinderen én volwassenen, zo'n uniek inkijkje in de natuur!

Zeehondenkijkwand Termunten
Zeehondenkijkwand Termunten
Zeehondenkijkwand Termunten
Zeehondenkijkwand Termunten
Zeehondenkijkwand Termunten

Kies een categorie

--- advertentie ---

Zelf een bijdrage leveren

Op de website Oostgrunn.nl kan iedereen een steentje bijdragen om zo Midden en Oost-Groningen op de kaart te zetten. Zo kan iedereen gemakkelijk een foto toevoegen, een evenement promoten en sportverslagen schrijven. Geef zelf ook eens een goede reden waarom Midden en Oost-Groningen een prachtige regio is. Wij vragen de medewerking van alle inwoners van Midden en Oost-Groningen om ons op deze manier te helpen met de promotie van deze prachtige regio.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

ESET Antivirus en internetbeveiliging
Johan Kroon Administratie Scheemda
Hoogma Webdesign Beerta
Klooster Reizen Winschoten
Komex Musselkanaal
24/7 Bestellen Beerta
MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde
Secusoft Security Software Beerta

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

je kunt verder kijken dan je neus lang is

Zelf toevoegen »