Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeenten

Nederlands Kampioen Clubs

Nederlands Kampioen Clubs Winschoten

Zaterdag 2 juni werd er door 21 clubs uit heel Nederland gestreden om het Nederlandskampioenschap Clubs onder auspiciën van de NFF in Assen. Fietscross vereniging Flying Birds uit Winschoten deed hier ook aan mee met 23 rijders in de leeftijd van 6 tot en met 45+ jaar. De rijders begonnen s ochtends met de trainingen, de jongste deelnemers tot en met 12 jaar begonnen het eerst gevolgd door de rijders van 13 jaar en ouder tot 10.45 uur. Na de defilé werd er begonnen met de moto's, alle rijders moesten 3 moto's rijden en zo goed mogelijk scoren om naar een halve finale of finale door te kunnen gaan. Dit was natuurlijk ook heel belangrijk voor de punten om het Nederlandskampioenschap Clubs. De rijders van de Flying Birds konden goed meekomen en na 2 moto's stond de Flying Birds op een 2e plek. Na de 3 moto's waren er 11 finale plekken en was het nu voor de rijders om zo hoog mogelijk te eindigen in de finales. De Flying Birds hadden natuurlijk de nodige concurrentie van FC Unitas Assen en de Lochsprinters uit Nijverdal.
Na de finales werden de prijzen uitgereikt en als laatste werd de nieuw Nederlandskampioen clubs bekend gemaakt en dat werd FCV Flying Birds uit Winschoten. Dit is de eerste Nederlandse titel voor clubs voor de Flying Birds in hun 37 jarige bestaan.
Er wordt 4 avonden in de week getraind op de baan aan de Bovenburen, en de ledenaantal groeit nog steeds. De vereniging heeft nog wel wat te wensen voor de komende jaren om de rijders nog sterker en beter te krijgen door aanpassingen aan de baan. De baan ligt er inmiddels zo'n 11 jaar en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd oftewel UCI. Graag zien de rijders en het bestuur van de Flying Birds dat hun baan een hogere starheuvel (5 meter) krijgt en verdere aanpassingen aan de baan. Zo kan de vereniging zich ook aanmelden voor grote wedstrijden van de KNWU denk aan het NK, Top competitie. Het is niet alleen goed voor de vereniging maar ook voor het Oldambt.
Het eerst volgend grote wedstrijd is 30 juni op de baan in Winschoten.

Ga naar de website: www.fcvflyingbirds.nl

Sportverslagen
Flying BIrds

Zelf een bijdrage leveren

Op de website Oostgrunn.nl kan iedereen een steentje bijdragen om zo Midden- en Oost-Groningen op de kaart te zetten. Zo kan iedereen gemakkelijk een foto toevoegen, een evenement promoten en sportverslagen schrijven. Geef zelf ook eens een goede reden waarom Midden- en Oost-Groningen een prachtige regio is. Wij vragen de medewerking van alle inwoners van Midden- en Oost-Groningen om ons op deze manier te helpen met de promotie van deze prachtige regio.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

Stalucon Bouw B.V. Stadskanaal
P€ngels Outdoor & Vrije Tijd Stadskanaal
ESET Antivirus en internetbeveiliging
24/7 Bestellen Beerta
Schildersbedrijf Dreijer VOF Beerta
Johan Kroon Administratie Scheemda
Hoogma Webdesign Beerta
Komex Musselkanaal
Nauticfan Beerta

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

veel natuur en mooie plekjes en zulke lieve mensen, waar men nog voorrang geeft, als je van rechts komt

Zelf toevoegen »