Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeenten

Like Groninger bloembollenroute op Facebook

Groninger bloembollenroute

Wanneer?  

Van 26 februari tot 30 april 2023

Waar?  

Oostwold
Nieuweweg 34
Oostwold, Oldambt

Aanvang  

11:00 u

Einde  

17:00 u

Ga naar de website: www.tuinfleur.nl

Groninger bloembollenroute 2023
In vier tuinen in Stadskanaal, Blijham, Oostwold en Winschoten zijn weer veel bloembollen extra gepoot. Tijdens de 15e Groninger bloembollenroute kunnen tuinliefhebbers op de open dagen zonder afspraak genieten van deze vroege voorjaarstuinen.

De vier tuinen zijn totaal verschillend wat betreft aanleg en sfeer, dat maakt ook in deze tijd van het jaar een bezoek aan de tuinen de moeite waard!

Info & tijden:
De sneeuwklokjeszondagen vinden plaats op op 26 februari en op 5 maart, van 11.00 tot 17.00 uur.
Krokuszondag op is op 19 maart, van 11.00 tot 17.00 uur.
Ook de twee opeenvolgende zondagen in april zijn bezoekers van harte welkom, op 23 en 30 april, van 11.00 tot 17.00 uur.

De volgende tuinen doen mee aan de Groninger bloembollenroute 2023:
‘The Stonefarm’ van Anna en Tinus Scheltens, Zijdstukkerweg 7, 9501 LB Stadskanaal, tel. 0599-612203, e-mail: tinus.anna@stonefarm.nl, www.stonefarm.nl. Een tuin van 20.000 m2. Opvallend zijn de enorme zwerfkeien in de landschappelijke tuin. Een grote appelhof (1400 m2) met een tapijt van sneeuwklokjes en krokussen. Verder door de hele tuin massa’s stinzenplanten en voorjaarsbollen. De bermen langs de weg zijn ook royaal beplant. Entree: vrije gift.

‘De Houtstek’ van Thea en Ed van der Hout, Bouwteweg 2, 9697 XN Blijham, tel. 0597-434789, e-mail: edentheavanderhout@gmail.com, www.dehoutstek.blogspot.nl.
Een tuin van 5.500 m2. In deze ecologische tuin is gekozen voor biologische bloembollen. Sinds de uitnodiging in 2021 om mee te doen, enthousiast bezig de aanwezige sneeuwklokjes en andere voorjaarsbollen aan te vullen en uit te breiden met nieuwe soorten. Veel stinzenplanten. Entree: vrije gift.

‘Tuinfleur’ van Rika en Pieter van Delden, Nieuweweg 34, 9682 RM Oostwold, tel. 0597-551383, e-mail: tuinfleur@planet.nl. www.tuinfleur.nl.
Een tuin van 6.000 m2. Diepe smalle tuin (350 m.) verdeeld in 10 tuinkamers, grenzend aan het Oldambtmeer. Zeer gevarieerd beplant. Duizenden sneeuwklokjes (150 verschillende cultivars), daarna Scilla, Muscari, Chionodoxa, Allium, Leucojum en narcissen en tulpen, gecombineerd met Helleborussoorten. Entree: € 3.- (incl. koffie).

‘Wubsbos’ van Jannie Bos, St.Vitusholt 86, 9673 AK Winschoten, tel. 0597-420896,e-mail: info@wubsbos.nl. www.wubsbos.nl.
Een tuin van 1.700 m2. Bostuin met een hoogteverschil van plm. 5 m. in het Maintebos in bijna hartje Winschoten. In het vroege voorjaar overal sneeuwklokjes en iets later stinzenplanten, verwilderingsbollen en veel narcissen, verspreid door de tuin. Entree: vrije gift.

Groepen op afspraak
Groepen kunnen in deze periode ook op andere dagen, dan echter wel op afspraak, de tuinen bezoeken. Uiteraard geven de tuineigenaren graag meer informatie, neemt u gerust contact op.

Sneeuwklokjesarrangement 24 februari en 1 maart 2023 (vol)
Dit is een exclusief pakket voor de echte liefhebber. Een bezoek van tuin naar tuin onder begeleiding van een tuineigenaar, uitleg en overal iets lekkers, inclusief lunch.
Aanmelding en informatie bij de tuineigenaren.

Zelf een bijdrage leveren

Op de website Oostgrunn.nl kan iedereen een steentje bijdragen om zo Midden en Oost-Groningen op de kaart te zetten. Zo kan iedereen gemakkelijk een foto toevoegen, een evenement promoten en sportverslagen schrijven. Geef zelf ook eens een goede reden waarom Midden en Oost-Groningen een prachtige regio is. Wij vragen de medewerking van alle inwoners van Midden en Oost-Groningen om ons op deze manier te helpen met de promotie van deze prachtige regio.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

Schildersbedrijf Dreijer VOF Beerta
Hoogma Webdesign Beerta
ESET Antivirus en internetbeveiliging
Johan Kroon Administratie Scheemda
Klooster Reizen Winschoten
Kiëta Koi Veendam
MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde
24/7 Bestellen Beerta
Secusoft Security Software Beerta
Komex Musselkanaal

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

het heeft een eigenzinnig landschap voor de ECHTE fijnproever!

Zelf toevoegen »