Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeenten

Like Stichting Adventure Geuko op Facebook

Stichting Adventure Geuko

Apollolaan 87
9665 CR Oude Pekela
Gemeente Pekela
E-mail: Toon e-mailadres

Ga naar de website: www.adventure-geuko.com

De stichting is opgericht met als doel:
Het optimaliseren en onderhouden van de leefomgeving van Geuko van Lang, alsmede het voor hem voorzien in hulpmiddelen, (eigen) vervoer, behandelingen en het mogelijk maken van studie en opleiding.

Geuko
Een tikkeltje verkouden en een beetje hangerig. Elke peuter is het weleens. Vaak een opkomend griepje. Maar wat als dat het begin is van een horrorscenario? Als een kind in 48 uur tijd aftakelt van verkouden naar compleet verlamd? Gert Jan en Gerda van Lang uit Winschoten beleven de nachtmerrie van elke ouder.

Polio-achtig
Hun zoontje Geuko van drie werd eind juli een beetje ziek. 48 uur later lag hij op de intensive care van het UMCG. Hij kon nauwelijks nog bewegen of ademen. De diagnose: AFM, acute flaccid myelitis. Een polio-achtig ziekte die in Nederland verder niet voorkomt. In Europa zijn maar drie gevallen bekend.

‘Papa, ik kan niet lopen’
Nog steeds ligt de kleine Geuko op de intensive care aan de beademing. Gert Jan en Gerda zitten om de beurt aan het bed van hun zoon. Gert Jan is thuis in Winschoten bij zijn jongste zoon Gijs (1) als hij zijn verhaal vertelt.

‘Probeer het met een paracetamolletje’, zeiden ze bij de doktersdienst. ‘Maar de volgende morgen toen ik bij zijn bed kwam zei Geuko: ‘Papa, ik kan niet lopen’. En dan probeer je hem eerst ook nog aan te sporen. ‘Kom op, je bent alleen een beetje ziek.’ Maar als het dan echt niet gaat, slaat de schrik je om het hart.’

Onderzoek na onderzoek
Via de huisarts kwam Geuko op verdenking van hersenvliesontsteking in het OZG, het ziekenhuis in Winschoten. Daar kwam na een aantal onderzoeken het Guillain-Barré syndroom in beeld. Dat is een zenuwaandoening. Daarom werd hij meteen doorgestuurd naar het UMCG. Ondertussen ging het jongetje steeds verder achteruit. In Groningen werd hij aan de beademing gelegd en werden er opnieuw onderzoeken gedaan.

‘Ze gaan dan alles afstrepen. Op een gegeven moment dachten ze dat ze het gevonden hadden, maar dat bleek niet zo. Uiteindelijk kwamen ze op AFM’.

Virus
AFM is acute flaccid myelitis. Het is een zenuwziekte onder kinderen, die lijkt op polio. Het wordt veroorzaakt door een virus, het zogeheten D68-virus. In Amerika was twee jaar geleden een uitbraak van AFM. Enkele tientallen kinderen tussen de drie en tien jaar werden plotseling ziek.

Stichting Adventure Geuko Oude Pekela

2x beoordeeld

Eén ster Twee sterren Drie sterren Vier sterren Vijf sterren

Geef een beoordeling door op de sterren te klikken of schrijf een recensie hier

Mijn website:

Mijn website:

Beoordeling:
Koptekst:
Beschrijf jouw ervaringen:
Jouw naam:
Jouw e-mail:
Woonplaats:

Zelf een bijdrage leveren

Op de website Oostgrunn.nl kan iedereen een steentje bijdragen om zo Midden- en Oost-Groningen op de kaart te zetten. Zo kan iedereen gemakkelijk een foto toevoegen, een evementen promoten en sportverslagen schrijven. Geef zelf ook eens een goede reden waarom Midden- en Oost-Groningen een prachtige regio is. Wij vragen de medewerking van alle inwoners van Midden- en Oost-Groningen om ons op deze manier te helpen met de promotie van deze prachtige regio.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

Hoogma Webdesign Beerta
Johan Kroon Administratie Scheemda
Hotel-Restaurant Victoria BV Winschoten
Komex Musselkanaal
Bosker Meubelen Siddeburen
Caravanservice Gram Wedde
Schildersbedrijf Dreijer VOF Beerta
Secusoft Security Software Beerta
Meinardi Winkel Winschoten
Kalk Bandenservice Heiligerlee

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

veel natuur en mooie plekjes en zulke lieve mensen, waar men nog voorrang geeft, als je van rechts komt

Zelf toevoegen »