Oost-Groningen Facebook
Menu

Municipalities

Nachtvlinderavond

Dit evenement heeft al plaats gevonden!!

Free entrance

Wanneer?  

5 July 2024

Waar?  

IJsbaan Finsterwolde
Westbaan
Finsterwolde, Oldambt

Start  

21:30 u

Ga naar de website: www.mijnblogje.nl

LET OP: aanmelden is vereist!

Nationale Nachtvlindernacht 2024 op 5 juli in Finsterwolde

Op 5 en 6 juli aanstaande organiseert De Vlinderstichting voor de twintigste keer de Nationale Nachtvlindernacht. Op verschillende plekken in het land worden dan nachtvlinderavonden gehouden, waarbij de vlinders te bewonderen zijn. Net als vorig jaar sluit natuurblogger en -gids Theo de la Ruelle hierbij aan en wel op vrijdag 5 juli. Dan zal hij bij de IJsbaan (de Weu Nap Baan) in Finsterwolde een wit laken met een lamp neerzetten om de nachtvlinders te lokken. Voorafgaand hieraan zal er eerst een korte introductielezing gegeven worden over nachtvlinders.

Het is altijd weer afwachten en afhankelijk van vele factoren, maar tijdens zo’n nachtvlinderavond zijn vaak de meest uiteenlopende soorten te zien. Van hele kleine microvlinders van amper vier millimeter groot tot exemplaren met een spanwijdte van wel twaalf centimeter! In Nederland komen zo’n 2400 soorten nachtvlinders voor in allerlei soorten en maten, waaronder heel algemeen voorkomende tot zeer zeldzaam. Zij variëren van grijs- of bruingekeurde, maar vaak wel met mooie tekeningen of kleurschakeringen op de vleugels. En er zijn ook diverse bontgekleurde soorten, in allerlei tinten groen, geel, wit en meer. En zelfs soorten die pistachegroen en zuurstokroze zijn!

Als je een idee wilt krijgen van de kleurenpracht van nachtvlinders, kijk dan eens op de website van Theo (www.mijnblogje.nl/nachtvlinders). Daar staan onder andere meer dan vijftienhonderd foto’s op van bijna 500 Nederlandse soorten nachtvlinders. Dat zijn nog lang niet alle soorten die je in Nederland kunt zien, maar het geeft wel een aardig beeld van wat er ’s nachts rondvliegt. En Theo heeft op zijn website ook verschillende blogjes over nachtvlinders staan. Naast allerlei andere verhaaltjes vol interessante feitjes en leuke weetjes over onder meer vogels, libellen, dagvlinders en meer Nederlandse natuur.

De lezing start om 21.30 uur en rond 22.30 u gaat de vlinderlamp aan. Na enige tijd zullen dan de eerste nachtvlinders op het laken verschijnen. Hopelijk zijn de weersomstandigheden gunstig en zullen we weer veel mooie soorten zien. Een eindtijdstip staat niet vast, dat ligt geheel aan wat er op het laken komt en hoeveel deelnemers er zijn.

Voor de nachtvlinderavond wordt een maximum van 20 deelnemers gehanteerd. Vooraf aanmelden is daarom vereist. Dit kan door een e-mailbericht te sturen naar theo@mijnblogje.nl.

Met dank aan IJsvereniging Finsterwolde voor de medewerking.

--- advertentie ---


Komende evenementen

Make a contribution

On the website Oostgrunn.nl anyone can contribute to improve the image of East Groningen and to let everybody know the beauties of the area. Visitors can respond to all subjects, give a review and share experiences. Also, everyone can vote on our poll, add photos, promote events, sports clubs and write sport competition results. Give a good reason yourself why East Groningen is a beautiful region. We ask the cooperation of all residents and visitors of East Groningen to help us with the promotion of this beautiful region.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

Klooster Reizen Winschoten
ESET Antivirus en internetbeveiliging
Hoogma Webdesign Beerta
Johan Kroon Administratie Scheemda
24/7 Bestellen Beerta
Secusoft Security Software Beerta
MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde
Komex Musselkanaal

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

je er elk weekend wel ergens iets bijzonders te doen en te zien valt, van festivals tot kampioenschappen

Zelf toevoegen »