Oost-Groningen Facebook
Menu

Municipalities

Woodgrain maakt zich op voor vijfde editie Woodgrain Bluesrocknight

Woodgrain maakt zich op voor vijfde editie Woodgrain Bluesrocknight

Op 16 september 2023 vindt in Theater Kielzog in Hoogezand de vijfde editie van de Woodgrain Bluesrocknight plaats. De echte bluesliefhebbers zullen smullen want onder andere de bekende AJ Plug en Groningse Ralph de Jongh staan gepland. Daarnaast zal de band Woodgrain, die bekend staat om covers Joe Bonamassa, zelf op het podium staan en als laatste en zeker niet de minste zal Harp Mitch met Guitar Jakobs het festival compleet maken.

Na wat jaren afwezigheid, vindt 'eindelijk' de vijfde editie van de Woodgrain Bluesrocknight plaats in Theater Kielzog te Hoogezand. De laatste editie was in 2019. Het festival, dat wordt georganiseerd door bluesband Woodgrain. is een gezellig festival waar zo’n 400 bluesliefhebbers vrij kunnen rondlopen en kunnen genieten van bands op het grote podium van Theater Kielzog.
'We merken uit de reacties om ons heen dat mensen ècht wel weer blij zijn dat er weer een vijfde editie komt' vertelt Ian Bodewes, zanger en gitarist van de band. En ook het programma van dit jaar valt in de smaak. Ze hopen dan ook weer op een grote opkomst.

Waar voorgaande jaren gekozen werd voor topartiesten uit het buitenland zoals Danny Bryant (ENG) en Henrik Freischlader (DUI), zal de line-up dit jaar bestaan uit topacts uit Nederland zelf.
Voor deze vijfde editie heeft de organisatie niemand minder dan AJ Plug weten te strikken. AJ plug is bekend van tv door vele optredens bij het programma Voetbal Inside. Johan Derksen is een groot fan. AJ Plug is één van de beste vrouwelijke blueszangeressen die Nederland rijk is en hun album Killer King is verkozen tot beste blues album van 2021.
Tweede grote act op het festival van Woodgrain in Ralph de Jongh. Waar Ralph, met een gitaar en zijn klompen, heel goed in zijn eentje een hele zaal kan vermaken op menig festival, zal hij nu met band verschijnen. Wild, enthousiast en soms een beetje gek, het gaat zeker fantastisch optreden worden.
Ook mag natuurlijk echte old-school blues niet ontbreken op het festival. Om de sfeer erin te houden tussen alle optredens door zullen Harp Mitch en Guitar Jakobs het publiek vermaken met heerlijke oldschool, herkenbare blues uit de jaren 50.
Uiteraard zal Woodgrain zelf ook laten zien dat ze prima passen tussen bekende hoofdacts. De band, met als sologitarist Marko Heslinga, heeft als uitgangspunt het coveren van joe Bonamassa, dus fans van Amerikaanse bluesgigant zullen kunnen genieten van een paar geweldige hits.

Geschiedenis
Wat ooit begon in Muziekcafe de Tibbe als een klein feestje, is het festival uitgegroeid tot één van de grootste bluesfestivals van het noorden. Met een paar bevriende bands werd in 2016 het 5-jarig bestaan gevierd van Woodgrain.
Ruim 300 bluesliefhebbers konden genieten van een vijftal bands waaronder Left hand Freddy.
Na veel enthousiaste reacties kon een tweede editie niet uitblijven en zo stond het jaar erop weer Muziekcafe de Tibbe bomvol mensen die genoten van vijf acts met o.a. Veldman Brothers en Reverse Cowgirls.
Het festival groeide, wat uiteraard goed is, maar er moest gezocht worden naar een andere locatie. Theater Kielzog was de meest logische optie. En zo werden de volgende edities 2018 en 2019 gehouden met ruim 400 mensen die genoten van (buitenlandse) hoofdacts

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.Kielzog.nl

Ga naar de website: www.woodgrain.nl

Persberichten

 • Beweegzomer 2024 in Westerwolde
  lees verder
 • Grodal Expeditie B.V. verhuist naar centraler gelegen locatie in Zuidbroek
  lees verder
 • Aandacht voor Slaapapneu
  lees verder
 • Stichting Meer Bomen Nu Groningen deelt 4500 bessenstruiken uit in Ten Boer
  lees verder
 • Moederdagontbijt in Oost Groningen
  lees verder
 • Op weg naar Pasen met VocalSpirit
  lees verder
 • Oost Groningen aan het Paasontbijt
  lees verder
 • Overname Strating Caravans transformeert Zuidbroek tot Caravanboulevard van Noord-Nederland
  lees verder
 • Nieuwjaarsduik GZVW
  lees verder
 • Website optimalisatie en rondje SEO voor naamsbekendheid
  lees verder
 • Make a contribution

  On the website Oostgrunn.nl anyone can contribute to improve the image of East Groningen and to let everybody know the beauties of the area. Visitors can respond to all subjects, give a review and share experiences. Also, everyone can vote on our poll, add photos, promote events, sports clubs and write sport competition results. Give a good reason yourself why East Groningen is a beautiful region. We ask the cooperation of all residents and visitors of East Groningen to help us with the promotion of this beautiful region.

  Meer info »

  Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

  Meer info »

  Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

  Oost-Groningen

  Business Partners

  ESET Antivirus en internetbeveiliging
  Klooster Reizen Winschoten
  Johan Kroon Administratie Scheemda
  Hoogma Webdesign Beerta
  MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde
  Komex Musselkanaal
  24/7 Bestellen Beerta
  Secusoft Security Software Beerta

  --- advertentie ---

  Oost-Groningen is een prachtige regio want....

  Er zoveel creativiteit is

  Zelf toevoegen »