Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeinde

Pieter Smitbrug

Kategorie:  

Wert zu sehen

Ort:

Winschoten, Oldambt

Google Maps

Houd je van fietsen of wandelen, en geniet je van zowel de drukte van een bruisende stad als van de rust en ruimte van de natuur? Dan moet je zeker eens de Pieter Smitbrug in de gemeente Oldambt bezoeken. Via deze brug, die de langste fiets- en wandelbrug van Europa wordt genoemd, verplaats jij je namelijk in no time van het gezellige Winschoten naar het prachtige Blauwestad, waar je een handdoekje uit kunt leggen of heerlijk fietsen of wandelen langs de authentieke huizen en indrukwekkende jachthaven.

Houd je van varen, maar bezit je geen boot? In de omgeving wordt op tal van plaatsen bootverhuur aangeboden, zo ontdek je het prachtige Oldambtmeer ook nog eens vanaf het water.

Met de fiets, sneller dan met de auto
Doordat de brug over het Winschoterdiep voert, over de snelweg én over het Oldambtmeer, ben je vanuit Winschoten sneller per fiets op het strand, dan wanneer je met de auto gaat. Andersom fietsen inwoners van Blauwestad snel en veilig Winschoten in via de prachtige brug. De lengte van de brug is maar liefst 800 meter, gemeten vanaf het moment van hellen. Hiermee is het de langste fiets- en wandelbrug van Europa.

Naamgever Pieter Smit was een geliefd burgemeester
De brug is niet vanaf dag één de Pieter Smitburg genoemd. Deze bijzondere naam heeft de fietsbrug te danken aan wijlen de burgemeester. Pieter Smit was burgemeester van gemeente Oldambt van 2010 tot aan zijn overlijden in 2018. Dat het een geliefde burgemeester was, bleek uit het onthaal dat hij kreeg bij tal van evenementen in de gemeente. Regelmatig deed de burgemeester zelf ook mee, zoals aan de SantaRun in 2015. Na zijn plotselinge overlijden wilde men een eerbetoon aan Smit, wat resulteerde in de naamgeving van de fiets- en wandelbrug die 2 prachtige dorpen verbindt, zoals Smit inwoners van Oldambt en daarbuiten met elkaar verbond.

Vuurwerk bij de Pieter Smitbrug
In augustus 2022 werd ter afsluiting van Waterbei Festival een groots vuurwerkspektakel georganiseerd in Blauwestad, dat door duizenden inwoners werd bekeken vanaf de Pieter Smitbrug. Een prachtig gezicht, getoond in een prachtige omgeving!

Ontwerp en duurzaamheid
De brug is ontworpen voor een duurzaam en langdurig bestaan. Zo is er bij de bouw rekening gehouden met vogels, vleermuizen en de natuur. Het ontwerp van de brug toont de bekende halmen, waar deze graanrepubliek zo om bekend staat.

Pieter Smitbrug Winschoten
Pieter Smitbrug Winschoten
Pieter Smitbrug Winschoten
Pieter Smitbrug Winschoten

Wählen Sie eine Kategorie

--- advertentie ---

Selbst beitragen

Jeder kan etwas beitragen an www.oostgrunn.nl und damit Ost Groningen mehr Bekentheid geben. Besucher können regieren , Beurteiligungen schreiben und Erfahrungen teilen. Auch kan jeder auf unsere Umfrage reagieren, Bilder teilen, Ereignisse mitteilen und Sport-berichte schreiben. Machen Sie uns deutlich warum Ost Groningen so eine wunderbare Region ist. Wir fragen die Mitarbeit von allen Einwohnern von Ost Groningen um auf dieser Weise Werbung zu machen für diese wunderschöne Region!

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

Hoogma Webdesign Beerta
Johan Kroon Administratie Scheemda
Schildersbedrijf Dreijer VOF Beerta
ESET Antivirus en internetbeveiliging
Klooster Reizen Winschoten
Secusoft Security Software Beerta
Kiëta Koi Veendam
24/7 Bestellen Beerta
MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde
Komex Musselkanaal

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

er is rust en ruimte....

Zelf toevoegen »