Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeinde

Like Familieparken Landgoed Tenaxx op Facebook

Familieparken Landgoed Tenaxx

Kategorie:  

Für Kinder

Adresse:

Borgesiusweg 1

Ort:

Wedde, Westerwolde

Ga naar de website: familieparken-tenaxx.nl

In Wedde ligt een prachtig park genaamd Tenaxx waar jong en oud zich een hele dag lang kunnen vermaken. Het park bestaat uit meerdere delen, waarvan het bekendst waarschijnlijk het dinopark is. Levensechte dinosauriërs, die brullen en grommen als je dichterbij komt. Een dino waarbij je op zijn rug kunt zitten, en die ook nog eens beweegt en vervaarlijk brult. En ze voelen ook nog zo echt aan!

Voor de allerkleinsten is er een springkussen, maar ook voor de grotere kinderen is er de mogelijkheid om te springen, te klimmen en te klauteren op de stormbaan.

Verderop in het park bevindt zich het Arboretum, een verzameling van verschillende bomenrassen (1100 soorten) met de grootste collectie treurwilgen van de hele wereld. Door dit bos kun je heerlijk wandelen en genieten van het frissen groen. Per boot kun je Tenaxx ook ontdekken op het water. De bootjes liggen er voor wie wil varen, en op warme dagen kan je lekker zwemmen of even zonnebaden op het strandje.

Over het water heen gaat ook een lange kabelbaan, durf jij erop?

Museum en miniatuurpark
Het miniatuurpark in Tenaxx is genaamd 'Het Grooste Noorden', en biedt plaats aan verschillende miniaturen van kenmerkende gebouwen en fenomenen uit de provincie Groningen en omstreken, zoals de Martinitoren, het treinstation Groningen en het hunebed bij Borger. Hier is te ervaren wat het betekent als je woont in een aardbevingsgebied, wanneer je drukt op de knop begint een van de huizen, en alles in dat huis, te beven en te schudden. Stoelen en tafels vallen om. Voor de kinderen die eigenlijk niet van die kleine poppetjes en leuke autootjes kunnen afblijven, staat er een prachtig gebouw, inclusief miniatuurfiguren en auto's, waar mee gespeeld mag worden.

Het museum van Tenaxx is genaamd Dinosaurium, en vertelt je veel over de geschiedenis van de dinosauriërs en het uitsterven ervan. Ook hier is veel voor de kinderen om te spelen, te kleuren en te knutselen, waarbi de gemaakte tekeningen mogen ophangen aan de grote wand in et museum. Verder kun je hier graven naar goud en edelstenen, en ontdekken en onderzoeken hoe iets eruit ziet onder een microscoop. Bij de interactieve 3D zandtafel kunnen de kleinsten lekker met hun handen in het zand. Door de verlichting lijkt het net of de tafel bestaat uit water, vulkanen en groen.
In het Dinosaurium zijn dinomodellen en -skeletten en fossielen te zien waaronder van de sauriërs uit Nederland: de Mosasaurus, Betasuchus, Orthomerus en sauriërs die gevonden zijn in Winterswijk.

Ontdek het zelf!
En dan is het ook nog het ontdek- en speelpark waar je lekker kunt spelen, en het 3D-bogenpark waar je met kinderen vanaf 4 jaar kunt boogschieten. Ook heel erg leuk om te doen als kinderfeestje! Familieparken Landgoed Tenaxx herbergt bijna te veel om op te noemen, dit is zeker een bezoek waard en zal leiden tot een ervaring die je niet snel zult vergeten!

Familieparken Landgoed Tenaxx Wedde
Familieparken Landgoed Tenaxx Wedde
Familieparken Landgoed Tenaxx Wedde
Familieparken Landgoed Tenaxx Wedde
Familieparken Landgoed Tenaxx Wedde
Familieparken Landgoed Tenaxx Wedde

Wählen Sie eine Kategorie

--- advertentie ---

Selbst beitragen

Jeder kan etwas beitragen an www.oostgrunn.nl und damit Ost Groningen mehr Bekentheid geben. Besucher können regieren , Beurteiligungen schreiben und Erfahrungen teilen. Auch kan jeder auf unsere Umfrage reagieren, Bilder teilen, Ereignisse mitteilen und Sport-berichte schreiben. Machen Sie uns deutlich warum Ost Groningen so eine wunderbare Region ist. Wir fragen die Mitarbeit von allen Einwohnern von Ost Groningen um auf dieser Weise Werbung zu machen für diese wunderschöne Region!

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

Johan Kroon Administratie Scheemda
Klooster Reizen Winschoten
ESET Antivirus en internetbeveiliging
Hoogma Webdesign Beerta
24/7 Bestellen Beerta
Secusoft Security Software Beerta
Komex Musselkanaal
MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde

--- advertentie ---

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

Lekkere droge worst!

Zelf toevoegen »