Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeenten

Like Stichting Dimitri op Facebook

Stichting Dimitri


Buiten Oost-Groningen
Gemeente Heel Oost-Groningen
Telefoon: 088-4300062
Mobiel: 06-51496200
E-mail: Toon e-mailadres

Ga naar de website: www.stichtingdimitri.nu

Stichting Dimitri is opgericht door John Kleijn, die op 21 juni 2005 zijn zoon Dimitri verloor aan de complicaties van een open buik.
Het overlijden van Dimitri en het gevecht om erkenning van gemaakte fouten, heeft Kleijn ertoe gezet Stichting Dimitri op te richten.

Stichting Dimitri signaleert misstanden, medische fouten en onbedoelde schade in de gehele gezondheidszorg. Daarnaast kijken wij ook kritisch naar de ontwikkelingen in de medische wereld. Om te voorkomen dat er nog meer onnodige slachtoffers ( onbedoelde schade) vallen, is het belangrijk de discussie aan te gaan met de belangrijkste overheidsinstanties en beleidsmakers in de gezondheidszorg. En onder slachtoffers zien we ook de ‘Seconde Victims’ en hiermee bedoel ik de beroepsgroep.

Wij zijn van mening dat slachtoffers en nabestaanden van medische fouten op zijn minst erkenning van hun leed verdienen. Vervolgens dienen er gepaste maatregelen te worden getroffen. Naast rechtvaardigheid voor patiënt en betrokkenen, dient er ook actie ondernomen te worden tegenover de behandelende en leidinggevende verantwoordelijkheden om te voorkomen dat dezelfde fouten opnieuw gemaakt worden. Wij denken mee met het vinden van oplossingen.

Stichting Dimitri zet zich in voor een optimale transparantie in de gezondheidszorg, waarbij medische fouten worden (h)erkend en waar lering uit fouten wordt getrokken in plaats van ze te verdoezelen. Maar al te vaak blijkt dat er niet naar de patiënt wordt geluisterd en deze ook niet bij de behandeling wordt betrokken. Dit leidt ertoe dat verantwoordelijke personen en organisaties in de gezondheidszorg gemakkelijk hun werkzaamheden kunnen nalaten, maar hier wel rijkelijk voor worden beloond. En dit terwijl eerlijke informatie ons burgerrecht is, net als goede en veilige zorg.

Stichting Dimitri Buiten Oost-Groningen

1x beoordeeld

Eén ster Twee sterren Drie sterren Vier sterren Vijf sterren

Geef een beoordeling door op de sterren te klikken of schrijf een recensie hier

Mijn website:

Mijn website:

Beoordeling:
Koptekst:
Beschrijf jouw ervaringen:
Jouw naam:
Jouw e-mail:
Woonplaats:

Zelf een bijdrage leveren

Op de website Oostgrunn.nl kan iedereen een steentje bijdragen om zo Midden- en Oost-Groningen op de kaart te zetten. Zo kan iedereen gemakkelijk een foto toevoegen, een evementen promoten en sportverslagen schrijven. Geef zelf ook eens een goede reden waarom Midden- en Oost-Groningen een prachtige regio is. Wij vragen de medewerking van alle inwoners van Midden- en Oost-Groningen om ons op deze manier te helpen met de promotie van deze prachtige regio.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

24/7 Bestellen Beerta
Johan Kroon Administratie Scheemda
Bosker Meubelen Siddeburen
Schildersbedrijf Dreijer VOF Beerta
Secusoft Security Software Beerta
Komex Musselkanaal
Nauticfan Beerta

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

Het woord 'File' staat niet in het Gronings woordenboek

Zelf toevoegen »