Oost-Groningen Facebook
Menu

Municipalities

Like Stichting Dimitri op Facebook

Stichting Dimitri


Buiten Oost-Groningen
Municipality Heel Oost-Groningen
Telephone: 088-4300062
Mobile: 06-51496200
E-mail: Show email address

Ga naar de website: www.stichtingdimitri.nu

Stichting Dimitri is opgericht door John Kleijn, die op 21 juni 2005 zijn zoon Dimitri verloor aan de complicaties van een open buik.
Het overlijden van Dimitri en het gevecht om erkenning van gemaakte fouten, heeft Kleijn ertoe gezet Stichting Dimitri op te richten.

Stichting Dimitri signaleert misstanden, medische fouten en onbedoelde schade in de gehele gezondheidszorg. Daarnaast kijken wij ook kritisch naar de ontwikkelingen in de medische wereld. Om te voorkomen dat er nog meer onnodige slachtoffers ( onbedoelde schade) vallen, is het belangrijk de discussie aan te gaan met de belangrijkste overheidsinstanties en beleidsmakers in de gezondheidszorg. En onder slachtoffers zien we ook de ‘Seconde Victims’ en hiermee bedoel ik de beroepsgroep.

Wij zijn van mening dat slachtoffers en nabestaanden van medische fouten op zijn minst erkenning van hun leed verdienen. Vervolgens dienen er gepaste maatregelen te worden getroffen. Naast rechtvaardigheid voor patiënt en betrokkenen, dient er ook actie ondernomen te worden tegenover de behandelende en leidinggevende verantwoordelijkheden om te voorkomen dat dezelfde fouten opnieuw gemaakt worden. Wij denken mee met het vinden van oplossingen.

Stichting Dimitri zet zich in voor een optimale transparantie in de gezondheidszorg, waarbij medische fouten worden (h)erkend en waar lering uit fouten wordt getrokken in plaats van ze te verdoezelen. Maar al te vaak blijkt dat er niet naar de patiënt wordt geluisterd en deze ook niet bij de behandeling wordt betrokken. Dit leidt ertoe dat verantwoordelijke personen en organisaties in de gezondheidszorg gemakkelijk hun werkzaamheden kunnen nalaten, maar hier wel rijkelijk voor worden beloond. En dit terwijl eerlijke informatie ons burgerrecht is, net als goede en veilige zorg.

Stichting Dimitri Buiten Oost-Groningen

1x reviewed

Eén ster Twee sterren Drie sterren Vier sterren Vijf sterren

Rate by clicking on the stars or write a review here

Mijn website:

Mijn website:

Review:
Header:
Write a review:
Your name:
Your e-mail:
City:

Make a contribution

On the website Oostgrunn.nl anyone can contribute to improve the image of East Groningen and to let everybody know the beauties of the area. Visitors can respond to all subjects, give a review and share experiences. Also, everyone can vote on our poll, add photos, promote events, sports clubs and write sport competition results. Give a good reason yourself why East Groningen is a beautiful region. We ask the cooperation of all residents and visitors of East Groningen to help us with the promotion of this beautiful region.

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

24/7 Bestellen Beerta
Johan Kroon Administratie Scheemda
Virena Autogroep Winschoten
Nauticfan Beerta
Secusoft Security Software Beerta
Bosker Meubelen Siddeburen
Komex Musselkanaal
Schildersbedrijf Dreijer VOF Beerta

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

je kunt er de zon zien opgaan

Zelf toevoegen »