Oost-Groningen Facebook
Menu

Gemeinde

Volg Café van de Vrijheid op Twitter Like Café van de Vrijheid op Facebook

Café van de Vrijheid

Dit evenement heeft al plaats gevonden!!

Eintritt gratis

Wanneer?  

18 November 2019

Waar?  

Bibliotheek Finsterwolde
De Hardenberg 7
Finsterwolde, Oldambt

Beginn  

19:30 u

Ende  

21:00 u

Ga naar de website: biblionetgroningen.nl

In de maand november organiseren wij (Biblionet Groningen) samen met De Verhalen van Groningen en VRIJDAG Advies in iedere Groninger gemeente een Café van de Vrijheid. Tijdens deze bijeenkomsten, die gepresenteerd worden door Marcel Nieuwenweg, halen we verhalen op over de Tweede Wereldoorlog en zoeken we Groningers die verhalen uit hun regio op een eigen manier willen doorvertellen.

De provincie Groningen viert en herdenkt volgend jaar 75 jaar Vrijheid met een groots opgezet provinciaal programma. De Verhalen van Groningen zal het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in Groningen vertellen aan de hand van 75 ‘iconische’ verhalen uit alle Groninger gemeenten.

75 verhalen
De inspiratiebijeenkomsten ’75 jaar bevrijding’, georganiseerd door De Verhalen van Groningen, het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen en Stichting Vier Vijf Mei, hebben een aanzet gegeven voor deze 75 verhalen. Een redactieraad bestaande uit Tweede Wereldoorlog-experts maakt de selectie definitief.

Deze verhalen willen we nu graag op allerlei verschillende manieren laten doorvertellen. We zoeken kunstenaars, culturele instellingen, scholen, 4/5 mei comités, historische verenigingen en andere (lokale) organisaties die deze verhalen op hun eigen manier willen verbeelden. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een gedicht, of van theater, muziek, beeldende kunst, exposities of routes.

Café van de Vrijheid
In november 2019 wordt in iedere gemeente een Café van de Vrijheid georganiseerd, waar de verhalen uit de regio besproken worden. Daarbij is er ruimte voor wijzigingen of aanvullingen. Vervolgens willen we deze lokale verhalen koppelen aan makers en organisatoren. De verhalen kunnen vertaald worden in allerlei culturele producten.

Daarnaast wordt tijdens deze bijeenkomsten informatie verstrekt over het provinciale programma en worden (reeds in gang gezette) lokale initiatieven in het kader van 75 jaar Vrijheid geïnventariseerd. Bovendien zijn we voor het NIOD-project De Tweede Wereldoorlog in 100 Foto’s op zoek naar bijzonder fotomateriaal uit de Tweede Wereldoorlog. Heeft u nog een foto uit die tijd? Neem deze dan mee naar een Café van de Vrijheid. Kunt u niet aanwezig zijn? Dan kunt u een scan sturen naar info@deverhalenvangroningen.nl.

Lijkt het je leuk om met één van de verhalen uit jouw regio aan de slag te gaan? Of maak of organiseer je al iets in het kader van 75 Jaar Vrijheid? Heb je interessante verhalen te delen? Wil je meer weten over het provinciale programma? Je bent van harte welkom! We gaan graag met je in gesprek. De Cafés van de Vrijheid vinden plaats in bibliotheken. Voor muzikale omlijsting en een hapje en een drankje wordt gezorgd. Deelname is gratis. Je kunt je opgeven via bovenstaand e-mailadres of neem rechtstreeks contact op met mevrouw Tina Drenth in Bibliotheek Finsterwolde.

Selbst beitragen

Jeder kan etwas beitragen an www.oostgrunn.nl und damit Ost Groningen mehr Bekentheid geben. Besucher können regieren , Beurteiligungen schreiben und Erfahrungen teilen. Auch kan jeder auf unsere Umfrage reagieren, Bilder teilen, Ereignisse mitteilen und Sport-berichte schreiben. Machen Sie uns deutlich warum Ost Groningen so eine wunderbare Region ist. Wir fragen die Mitarbeit von allen Einwohnern von Ost Groningen um auf dieser Weise Werbung zu machen für diese wunderschöne Region!

Meer info »

Gratis reclame voor sportclubs en stichtingen

Meer info »

Uw bedrijf hier voor slechts € 65 ex BTW per jaar

Oost-Groningen

Business Partners

Johan Kroon Administratie Scheemda
Hotel-Restaurant Victoria BV Winschoten
Hoogma Webdesign Beerta
Secusoft Security Software Beerta
Knal Verhuur & Catering Zuidbroek
Nauticfan Beerta
Kiëta Koi Veendam
Nieboer Koeriers Oude Pekela
Kalk Bandenservice Heiligerlee
MB&D - Michels Beveiliging en Dienstverlening Vlagtwedde

Oost-Groningen is een prachtige regio want....

WESTERWOLDE OASE VAN RUST! GENIET VAN RUST, RUIMTE EN NATUURSCHOON. geschreven door Heerke Beukema. Dit kan in het zuiden van de Provincie Groningen. Daar ligt de gemeente Westerwolde. Westerwolde heeft veel te bieden als het gaat om rust, ontspanning en

Zelf toevoegen »